Van Gaal wil nog niets verklappen over opstelling richting duel met Polen

door Bart Veenstra 31

Bron AS

Van Gaal wil nog niets verklappen over opstelling richting duel met Polen

door Bart Veenstra 31

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal wil in aanloop naar de Nations League-wedstrijd tegen Polen van zaterdagavond nog niets kwijt over zijn opstelling. In de huidige interlandperiode speelde het Nederlands elftal twee wedstrijden en dat deed het twee keer met een totaal andere opstelling.

Zaterdagavond wacht in Rotterdam het thuisduel met Polen en richting die wedstrijd is het afwachten welke elf spelers Van Gaal het veld instuurt. 'Dat ga je zien. Daar ga ik niets over zeggen', aldus Van Gaal tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. 'Ik wil de coach van Polen niet wijzer maken. Ik zou het publiek graag willen vertellen hoe ik speel, maar het is ook het spel van de tactiek. Als ik mijn opstelling verraad, weet hij al hoe ik ga spelen.'

Van Gaal wil wel alvast verklappen dat Vincent Janssen niet gaat spelen. De spits, die op dit moment in Mexico speelt, begint op de tribune. Volgens Van Gaal is hij nog niet fit en moet hij eerst in de kleedkamer proeven aan het proces van het elftal.

Situatie Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt maakt wel kans om te spelen, al heeft hij te maken met forse concurrentie. Tegen Wales speelde De Ligt links centraal in de achterhoede, al heeft dat niet de voorkeur van Van Gaal. 'Hij heeft het goed ingevuld en hij zegt zelf dat hij op elke positie kan spelen. In de wijze waarop wij willen spelen, heeft een linkspoot echter een groot voordeel op die positie. De Ligt moet zich concentreren op de middenpositie en de positie rechts centraal achterin. Aan de linkerkant van het centrum geef ik de voorkeur aan een linkspoot', aldus Van Gaal, die met Nathan Aké en Daley Blind voor die positie twee opties heeft.

Verwacht jij dat Nederland wint van Polen? Zet in en ontvang 1,37 keer je inzet bij een zege van het elftal van Louis van Gaal!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties