Van Gaal sluit overheveling van spelers Jong Oranje naar Oranje nog niet uit

door Jesse ter Haar 27

Bron Voetbal International

Van Gaal sluit overheveling van spelers Jong Oranje naar Oranje nog niet uit

door Jesse ter Haar 27

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal sluit niet uit dat hij in de komende dagen spelers van Jong Oranje overhevelt naar het Nederlands elftal. Het was de doelstelling om te zorgen dat de beloften zich zouden plaatsen voor het EK en nu dat is geslaagd, zijn er opties.

Na afloop van Wales - Nederland krijgt Van Gaal de vraag of er nu spelers van Jong Oranje zijn die alsnog in aanmerking komen voor een plek in de selectie van de hoofdmacht. Het is niet zijn bedoeling, maar de situatie kan erom vragen. 'Dat kan, maar dat heeft meer te maken met de vraag of er blessures zijn in onze groep. Dan kan het zijn dat ik spelers oproep. Ik weet het op dit moment nog niet', aldus Van Gaal, geciteerd door Voetbal International.

Spelers van de ploeg van Erwin van de Looi kunnen de druk op de A-internationals bovendien verlagen. 'Het gaat erom dat ik mijn spelers niet wil overbelasten. Dat ik met een geheel ander elftal speel, heeft alles met dat feit te maken. Aan het eind van het seizoen wil ik mijn spelers niet overbelasten. In principe zou Matthijs (De Ligt, red.) ook tegen Polen spelen, maar ik weet niet of dat nog haalbaar is.'

Na de bekendmaking van zijn selectie gaf Van Gaal nog tekst en uitleg over de reden om een speler als Brian Brobbey bij Jong Oranje te stallen. 'Ik heb altijd voor het Nederlands voetbal gekozen. Niet voor mezelf. Het zou veel eenvoudiger zijn om Brobbey, Geertruida en Bakker ook uit te nodigen', zei hij toen. Zodoende ziet de bondscoach talenten die hij 'interessant' vindt voor het grote Oranje. 'Maar dat ga ik niet zes keer zeggen, want dan ligt de nadruk er te veel op.'

Interlandperiode Oranje

Voor het Nederlands elftal volgen er tijdens de huidige interlandperiode nog twee interlands. In de Nations League neemt Oranje het nog op tegen Polen en voor de tweede keer tegen Wales. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 11 en dinsdag 14 juni. Het valt niet uit te sluiten dat Van Gaal tijdens die duels verder gaat waarmee hij is begonnen: rouleren.

Sportbookies had afgelopen dagen 83 procent van de voetbalwedtips goed. Bekijk de voetbalwedtips van de komende dagen!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties