Van Gaal vlak voor kraker tegen Noorwegen in rolstoel beland

door Bart Veenstra 16

Bron Algemeen Dagblad

Van Gaal vlak voor kraker tegen Noorwegen in rolstoel beland

door Bart Veenstra 16

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is vanwege een val op zijn heup in een rolstoel terecht gekomen. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagochtend. De bondscoach is er dinsdagavond, wanneer Oranje de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen speelt, wel gewoon bij.

Van Gaal fietste zondagavond met de spelers en de staf na de training terug naar het hotel. Bij aankomst gleed hij ongelukkig uit op het moment dat hij zijn fiets neerzette. Daarbij viel Van Gaal op zijn heup, waarna hij in de avond in het ziekenhuis is geweest. Een operatie is overigens niet noodzakelijk, zo valt te lezen.

Ondanks zijn fysieke klachten wil Van Gaal bij de groep blijven om Oranje te leiden in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Het Algemeen Dagblad schrijft dat men nu onderzoekt op welke manier Van Gaal Oranje kan leiden. Naar verluidt leidt hij om 11.30 uur de training vanuit een golfkarretje, waarna hij om 13.30 uur nog een persconferentie geeft.

Cruciale wedstrijd tegen Noorwegen

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond in de Rotterdamse Kuip tegen Noorwegen. Oranje heeft in principe aan een gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor het WK in Qatar. Bij een nederlaag plaatst Noorwegen zich voor het WK in Qatar, terwijl Nederland in dat geval afhankelijk is van Turkije wat betreft het wel of niet bereiken van de play-offs.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties