Van Gaal steunt Blind: 'Dat vind ik al ongelofelijk'

door Cristian de Jong 78

Bron NOS

Van Gaal steunt Blind: 'Dat vind ik al ongelofelijk'

door Cristian de Jong 78

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal heeft alle vertrouwen in Daley Blind. De verdediger moet het bij Ajax doen met een reserverol, maar is door de bondscoach toch opgeroepen voor het aankomende WK in Qatar. Daarnaast begrijpt Van Gaal de kritiek die Blind momenteel over zich heen krijgt niet.

Blind zou zijn beste tijd bij Ajax al hebben gehad. De international krijg bakken aan kritiek te verwerken. 'Ja, maar dat vind ik al ongelooflijk', vertelt Van Gaal tegenover de NOS. Blind zou ook niet meer goed uit de voeten komen als linksback. 'Maar hij speelt bij mij niet linksback', vervolgt de bondscoach.

'Hij speelt bij mij niet middenvelder, wat hij ook kan in mijn ogen. Bij Manchester United heeft hij daar ook gespeeld. En linkercentrumverdediger speelt hij ook niet bij mij.' Van Gaal vertelt vervolgens dat hij Blind als linkerwingback gebruikt.

'Zo aanvallend spelen wij'

Daarna kaart Van Gaal de goal van Denzel Dumfries aan tegen België. 'Zo aanvallend spelen wij.' Het Nederlands elftal won mede dankzij de goal van Dumfries met 1-4 van België. Oranje speelt 21 november hun openingsduel met Senegal. Vervolgens staan de wedstrijden met Ecuador en Qatar nog op het programma.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.