Van Gaal niet aan de slag als commissaris bij Ajax: 'Geen club hoeft mij te vragen'

door Cristian de Jong 32

Bron AS

Van Gaal niet aan de slag als commissaris bij Ajax: 'Geen club hoeft mij te vragen'

door Cristian de Jong 32

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal zal na het WK geen commissaris worden bij Ajax, zo vertelt hij op de persconferentie van het Nederlands elftal. Van Gaal was tussen 2003 en 2004 al actief als technisch directeur in Amsterdam, maar ziet een terugkeer als commissaris niet zitten.

Van Gaal is door Ajax ook helemaal niet benaderd voor deze rol. 'Ookal zou ik wel benaderd zijn, dan zou ik het niet vertellen. Want dat geeft druk voor het Ajax-bestuur en voor mezelf.

'Daar ben ik geen figuur voor', vertelt Van Gaal. De bondscoach vertelt vervolgens dat hij in zijn tijd als technisch directeur niet geapprecieerd werd. 'Was toen verantwoordelijk voor het technisch beleid, en dat werd niet geapprecieerd.'

'Geen club hoeft mij te vragen'

Vervolgens vertelt Van Gaal dat hij al door meerdere clubs is benaderd voor een rol als commissaris, maar wees alles af. 'Geen club hoeft mij te vragen om commissaris te worden', aldus Van Gaal, die na het WK zal stoppen als bondscoach van het Nederlands elftal. Ronald Koeman zal deze rol na het WK op zich nemen.

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen en de nul te houden? Zet dan in en ontvang 2,50 keer je inzet terug als Ajax wint en de nul houdt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.