Van Gaal moet kraker tegen Noorwegen noodgedwongen volgen vanuit skybox

door Bart Veenstra 19

Bron Algemeen Dagblad

Van Gaal moet kraker tegen Noorwegen noodgedwongen volgen vanuit skybox

door Bart Veenstra 19

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal zal het WK-kwalificatieduel met Noorwegen volgen vanuit een skybox in De Kuip. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De bondscoach, die met een gebroken heup in een rolstoel zit, kan zodoende de wedstrijd niet langs de lijn volgen.

De KNVB laat aan het Algemeen Dagblad weten dat Van Gaal zich alleen voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de rust zal voegen bij de spelers en staf in de kleedkamers. 'De skybox is aan de kant van de Maastribune, dichtbij de kleedruimte, dus hij hoeft niets te missen', aldus een woordvoerder van de voetbalbond. Het zou 'bewerkelijk' zijn om Van Gaal in een rolstoel langs het veld te krijgen in De Kuip.

'Coach is verbaal en doe je met je brein'

Te lezen valt dat assistent-trainers Henk Fraser en Danny Blind wel gewoon langs de lijn staan. Van Gaal zal waar nodig contact houden met zijn assistenten. Van Gaal liep zondagavond bij het neerzetten van zijn fiets een breuk in zijn heup op. Tijdens de persconferentie liet Van Gaal weten dat hij zijn elftal wil steunen. 'Het ziet er niet uit natuurlijk, dat begrijp ik ook wel. Maar volgens mij is coachen verbaal en doe je dat met je brein. Met je presentatie overtuig je het elftal.'

Van Gaal gaf maandag vanuit een golfkarretje aanwijzingen tijdens de training. De bondscoach overwoog, vanwege de pijn, het trainingskamp van Oranje te verlaten. 'De jongens en de staf wilden dat ik bleef. Ja, dat doet me veel, dat ze dat zeiden. Het zegt veel over hoe het er onderling aan toegaat', aldus een geëmotioneerde Van Gaal.

Wedden op WK-kwalificatievoetbal met onder meer Nederland en België in actie? Check hier wat de bookmakers verwachten!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties