Van Gaal haalt na Davids ook Reuser bij technische staf Oranje

door Jesse ter Haar 19

Bron Voetbal International

Van Gaal haalt na Davids ook Reuser bij technische staf Oranje

door Jesse ter Haar 19

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Martijn Reuser is door Louis van Gaal toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal, zo schrijft Voetbal International maandagavond. Hij is sinds het vertrek van Henk Fraser het tweede nieuwe lid van de technische staf, want eerder werd ook Edgar Davids al toegevoegd.

Bondscoach Van Gaal en Reuser kwam in het verleden al eerder met elkaar te werken. De nieuwe assistent-trainer was immers onderdeel van het Ajax dat in 1995 de Champions League won. Na zijn carrière als speler ging hij als jeugdtrainer aan de slag bij de KNVB. Hij had Oranje Onder 18 onder zijn hoede en schuift dus simpelweg op binnen Zeist.

In de afgelopen maanden bestond de technische staf van het Nederlands elftal nog uit Van Gaal, Danny Blind, Frans Hoek en Fraser. Laatstgenoemde koos echter voor het trainerschap bij FC Utrecht komend seizoen en nam zodoende afscheid van zijn rol bij Oranje. Vooral vanuit zijn nieuwe club werd een combinatie tussen beide jobs niet gewenst. Fraser zal het WK in Qatar niet als betrokkene meemaken.

Vervolgens werd in april naar buiten gebracht dat Davids de leegte in de technische staf zou opvullen. Hij leek simpelweg de leegte van de vertrokken Fraser op te vullen. Nóg een extra assistent-trainer lag zodoende niet voor de hand. 'Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich met ingang van het komend seizoen volledig op FC Utrecht richt, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn – tweede – assistent bij Oranje wilde worden', zei Van Gaal toentertijd.

Het programma van Oranje

Daar is het dus niet bij gebleven. Reuser zal het volgende en daarmee vijfde onderdeel van de technische staf worden. Hij reist samen met de rest van de organisatie af naar het WK in Qatar. Eerst wacht er in juni nog een druk programma in de Nations League. Het Nederlands elftal neemt het achtereenvolgens op tegen België, Wales, Polen en nogmaals Wales.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.