Van Eijden: 'Vertrek van Van der Sar heeft geen enkele zin'

door Bart Veenstra 75

Bron VoetbalPrimeur

Van Eijden: 'Vertrek van Van der Sar heeft geen enkele zin'

door Bart Veenstra 75

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Arie van Eijden, voormalig algemeen directeur van Ajax, is geen voorstander van een vertrek van Edwin van der Sar bij Ajax. Bij de Ajax-supporters moest niet alleen Alfred Schreuder het de laatste tijd ontgelden, ook Van der Sar lijkt er niet al te best op te staan bij sommige fans van Ajax.

Een vertrek van Van der Sar 'heeft geen enkele zin', zo stelt Van Eijden in een interview met VoetbalPrimeur. Volgens de voormalig directeur van Ajax heeft een bestuurder ook met de continuïteit van de club te maken. 'En het heeft niet alleen met Van der Sar te maken, maar ook met de mensen om hem heen. Het wegsturen van Schreuder én Van der Sar heeft geen zin en is onverstandig. Je moet iets doen als je denkt dat er geen weg meer terug is. Als je drie keer verliest, hoeft niet altijd meteen de trainer eruit. Dat hebben wij ook meegemaakt, maar dan wilden we het toch nog de kans geven. Achteraf is het altijd de koe in de kont kijken.'

'Van der Sar laat nooit het achterste van zijn tong zien, dat deed ik ook nooit'

Van der Sar krijgt kritiek vanwege zijn optredens in de media, zo ook na het duel met FC Volendam toen de directeur de pers te woord stond. 'Van der Sar laat nooit het achterste van zijn tong zien, dat deed ik ook nooit. Uit menselijkheid hou je dan dingen voor je', aldus Van Eijden, die weet dat journalisten het graag anders zien. 'Maar zo werkt het niet. Ik zag hem op de persconferentie en vond hem goed overkomen. Ik weet wie Van der Sar is en ken hem goed. Ik heb hem zelfs nog opgehaald bij Noordwijk en hem een contract gegeven bij Ajax. Hij is wie hij is. Ik vond hem helemaal niet onzeker overkomen.'

Naast de kritiek op zijn media-optredens krijgt Van der Sar ook vaak het verwijt dat hij te weinig van zich laat horen in minder periodes van Ajax. Daarnaast had Schreuder op meer publieke steun gehoopt. 'De beste bestuurder is degene die juist de grote lijnen naar buiten toe beheert, details in de één-op-één-gesprekken bespreekt met betrokkenen en die in brede zin niet deelt met de media. Tijdens een traject zal een directeur nooit aangeven dat hij geen vertrouwen meer heeft in zijn trainer', aldus Van Eijden.

Weet Ajax de negatieve reeks zonder zege te doorbreken door met 0-2 te winnen van Excelsior in Rotterdam? Zet in en verdien 8,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.