Van der Vaart: 'Zie het meer als voetbalfeest'

door Bart Veenstra 2

Van der Vaart: 'Zie het meer als voetbalfeest'

door Bart Veenstra 2

Laatst geüpdatet

Het is bijna een jaar geleden dat Rafael van der Vaart officieel zijn voetbalcarrière beëindigde, maar zondagmiddag staat dan eindelijk zijn welverdiende afscheidswedstrijd op het programma. De voetballiefhebber kon de door zijn oude club Hamburger SV aangeboden afscheidswedstrijd niet weigeren, zo blijkt in een interview met de Volkskrant.

Wel ziet Van der Vaart het evenement van zondag als iets anders dan een afscheidsduel. 'Zo'n afscheidswedstrijd heeft wel iets definitiefs. Ik zie het zelf meer als een voetbalfeest, het moet een groot feest der herkenning worden', zegt de voormalig middenvelder.

Zijn vader Ramon is trots op zijn zoon. 'De wedstrijd is een mooi eerbetoon aan mijn zoon. Dan kan hij afscheid nemen van de supporters van HSV, dat vind ik ook belangrijk. Hij is daar twee keer weggegaan en twee keer is dat er niet van gekomen.'

In de Volkskrant vallen enkele namen van spelers te lezen van wie het bekend is dat zij zondagmiddag aanwezig zullen zijn tijdens de afscheidswedstrijd in Hamburg: Edwin van der Sar, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Mark van Bommel, Dirk Kuijt, Nigel de Jong, Ruud van Nistelrooij, Robin van Persie, Fabio Cannavaro en Clarence Seedorf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties