Van der Vaart heeft vertrouwen in Ajax: 'Ik denk dat ze met 3-0 gaan winnen'

door Timo Suur 48

Bron AjaxLife

Van der Vaart heeft vertrouwen in Ajax: 'Ik denk dat ze met 3-0 gaan winnen'

door Timo Suur 48

Bron AjaxLife

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart denkt dat Ajax de Klassieker van komende zondag gaat winnen, zo zegt hij in gesprek met AjaxLife. De koppositie staat op het spel in de Johan Cruijff ArenA. Het verschil bedraagt op dit moment drie punten in het voordeel van de Rotterdammers.

'Ik denk dat Ajax de klassieker met 3-0 gaat winnen. Ajax heeft individueel de betere spelers', zo begint de oud-Ajacied. Hij ziet dat verschillende spelers weer in vorm beginnen te raken bij de Amsterdammers. 'Spelers als Dusan Tadić en Steven Bergwijn bijvoorbeeld. Mohammed Kudus vind ik momenteel de absolute uitblinker.' Van der Vaart ziet dat Feyenoord een sterk team is en individueel is het oké. 'Niet meer dan dat eigenlijk', zo zegt hij.

Ajax moet wel oppassen voor de counter. 'Feyenoord is daar sterk in met snelle spelers voorin.' Aan de bal is Ajax in het voordeel, zo denkt de voormalig speler van de Amsterdammers. 'Aan de bal is Feyenoord niet top. Ajax is daarin meer bedreven. Daarom denk ik dat we gewoon gaan winnen.' Het duel tussen de twee aartsrivalen is cruciaal voor de titelstrijd, zo beseft Van der Vaart. 'Als Ajax verliest is het wel gespeeld, zeker als je kijkt naar de programma's van beide ploegen.'

Van de Vaart heeft een goede band met John Heitinga, de huidige oefenmeester van Ajax. Hij had niet verwacht dat Heitinga nu al trainer zou zijn van het eerste elftal. 'Ik denk dat hij het momenteel heel goed doet. Ik vind dat hij enorm is gegroeid in zijn rol', zo zegt de oud-Ajacied over de trainer van de Amsterdammers. 'Hij is ook duidelijk en durft in te grijpen met tijdige wissels.' Van der Vaart zegt ook dat hij nog steeds contact heeft met Heitinga. 'John is gewoon een geweldige gozer!'

'Ik denk dat Ajax thuis tegen Feyenoord een Europese sfeer moet creëren'

Als laatst wordt Van der Vaart gevraagd naar de invloed van het publiek tijdens de wedstrijden. 'De steun van het publiek helpt altijd. Zo simpel is het', zo vertelt hij. 'Uitfluiten door de eigen aanhang werkt tegen een ploeg.' De fans kunnen zondag het verschil maken volgens de oud-Ajacied en verwacht dat het gaat kolken in de Johan Cruijff ArenA. 'Ik denk dat Ajax thuis tegen Feyenoord een Europese sfeer moet creëren.' In de wedstrijd tegen FC Twente waarin Ajax de derde ster wist te behalen was er ook sprake van een geweldige sfeer, zo weet Van der Vaart nog. 'In die entourage kun je bijna niet verliezen. Dit zijn wel de wedstrijden waar het om gaat, waarin het moet gebeuren. Dan moeten de supporters er volle, volle bak achterstaan', zo eindigt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.