Van der Lans na gelijkspel Ajax O17: 'Aan de bal moet je gewoon sneller nadenken'

door NielsOpdam 0

Bron ESPN, Ajax TV

Mylo van der Lans kijkt terug op een wisselvallige eerste dag van Ajax O17 op de Future Cup, zo vertelt de aanvoerder in gesprek met ESPN. De Amsterdammers wonnen met 3-1 van Manchester City en speelden met 1-1 gelijk tegen FK Partizan. Hierdoor staat Ajax op de eerste plek in groep A, met vier punten na twee wedstrijden.

Van der Lans zag Ajax in de eerste helft tegen Manchester City niet goed spelen, maar dat keerden de Amsterdammers in de tweede helft om. Tegen FK Partizan gebeurde ongeveer hetzelfde. 'In de eerste helft kwamen we niet in ons eigen tempo. In de tweede helft lukte dat wel en dan zie je dat we veel kansen creëren', vertelt de verdediger, die daar ook een reden voor geeft. 'Ik denk dat het door de handelingssnelheid komt. Aan de bal moet je gewoon sneller nadenken. Dat gebeurde soms niet bij ons.'

Tijdens de Future Cup zijn er een aantal nieuwe spelregels, zoals de self pass, de zuivere speeltijd en vliegende wissels. Van der Lans vindt het wel mooie regels. 'Je hebt niet het gevoel dat je veertig minuten op het veld staat, maar veel langer. Ik denk dat je ongeveer zestig of zeventig minuten op het veld staat, maar je speelt maar veertig minuten. Het tempo ligt zo hoog, het gaat zo snel door...'

Een andere nieuwe spelregel is een tijdstraf van vier minuten bij het pakken van een gele kaart. De Ajax-aanvoerder pakte tegen FK Partizan een gele kaart. 'Toen zag je dat we een andere speelwijze hadden, en bij de rode kaart al helemaal. We hebben wel getraind op die scenario's.' Zondag moet Ajax de halve finale van de Future Cup bereiken. Van der Lans heeft daar alle vertrouwen in. 'Ik denk dat je bij vlagen hebt gezien hoe goed wij voetballen en hoeveel kansen wij creëren, dus ik denk dat je kunt zien dat we kans maken op de titel.'

Messori: 'Op het einde was het natuurlijk wel zwaar'

Luca Messori scoorde het enige doelpunt tegen de Servische ploeg. De Ajacied vertelt in gesprek met Ajax TV over de tweede groepswedstrijd op de Future Cup. 'Ik denk dat wij gewoon de betere ploeg waren met een hoop kansen, dus ik denk dat er wel meer uit te halen viel', vertelt Messori, die ook terugblikt op zijn doelpunt. 'Ik verwachtte eigenlijk al dat hij hem terug zou geven, want Sean (Steur, red.) is een goede speler. Ik zag dat een man van links de bal wilde blokken, dat hij zijn voet ver naar voren deed. Ik dacht: ik schiet hem door zijn benen heen in de verre hoek. Dat pakte goed uit.'

Messori vertelt ook over de vermoeidheid bij Ajax O17, want sommigen hebben in twee wedstrijden kort achter elkaar minuten gemaakt. 'Op het einde was het natuurlijk wel zwaar. Vooral als je met tien man komt. Dan moet je eigenlijk meer gaan lopen, omdat je meerdere mannen moet dekken. Uiteindelijk denk ik dat wij het wel zwaarder hadden, maar dat we alsnog bleven gaan', vertelt het Ajax-talent.