Van der Lans blij met zege op Manchester City O17: 'Denk dat we beter in ons spel kwamen'

door Brent Tomassen 0

Bron Ajax TV

Mylo van der Lans is zichtbaar blij na de 3-1 overwinning van Ajax O17 op de Future Cup op de leeftijdsgenoten van Manchester City. De aanvoerder zag dat zijn ploeg het lastig had voor rust, maar na rust een stuk dominanter was.

‘Geweldig. We hebben het als team gedaan, denk ik', vertelt Van der Lans bij Ajax TV na de wedstrijd tegen Manchester City O17. 'We kwamen 1-0 achter, maar we bleven doorgaan. Ik denk dat dat ook de kracht is van het team. Geweldig gevoel.’ Aaron Bouwman sluit zich bij zijn ploeggenoot aan. ‘Ik denk dat we de eerste helft wel goed begonnen, maar daarna werd het een beetje slordig. Ik denk dat wij de hele tweede helft wel gedomineerd hebben.’

Bouwman was na rust al snel verantwoordelijk voor de gelijkmaker. ‘Ik denk dat we de hele tweede helft al beter waren en dat het doelpunt er al aan zat te komen. Door dat doelpunt konden we wel doorpakken. Toch wel snel na die 1-1. Ik voelde wel dat wij veel beter waren. Zij verslapten ook een beetje na die 1-1 en als je de 2-1 maakt al helemaal.’

Rest van Future Cup

Ook wordt het duo gevraagd wat ze meenemen naar de rest van het toernooi. ‘Dat we dominanter worden', stelt Van der Lans. 'Ik denk dat we beter in ons spel kwamen en meer kansen creëerden. Ik denk dat we het uiteindelijk goed hebben afgestraft.’ Bouwman vult aan: ‘Sowieso de diepte die we hebben, de steekpasses zagen er heel goed uit. We verdedigen als team, al hebben we wel één doelpunt weggegeven. Het had ook nul kunnen zijn. Dat moeten we zo door kunnen zetten.’