Van den Brom adviseert Ajax: 'Inzakken tegen Bodø'

door Robin Ridder 95

Bron NOS

Van den Brom adviseert Ajax: 'Inzakken tegen Bodø'

door Robin Ridder 95

Bron NOS

Laatst geüpdatet

John van den Brom heeft bij Studio Voetbal Ajax geadviseerd in te gaan zakken tegen Bodø/Glimt. Volgens de trainer gaat het voornamelijk mis bij het verdedigen. Het compact houden zou daarom verstandig zijn volgens Van den Brom.

Aan tafel bij Studio Voetbal gaat het over het 2-2 gelijkspel tegen NEC. Volgens de analisten is het een gatenkaas bij Ajax. Van den Brom geeft aan dat Ajax misschien een keer een andere tactiek moet hanteren. 'Ajax moet inzakken tegen Bodø, ondanks dat dat niet des Ajax is. Je weet dat je dan kansen gaat krijgen in de omschakeling, zeker met een spits als Brobbey. Als je Bodø de bal geeft en afwacht, is het ook geen topploeg.'

De oud-Ajacied geeft vervolgens aan dat Ajax maar wat minder op de aanval moet gaan spelen. 'Ajax moet verdedigend zoveel beter spelen. Je moet meer behoudend gaan voetballen. Ik denk dat je nu meer vastigheden in je elftal moet bouwen.' Van den Brom kent Bodø/Glimt. Vorig jaar won de trainer met Lech Poznan namelijk van de Noren.

Een ander systeem lijkt lastig

Tot slot gaat het nog over het veranderen van het systeem. Rafael van der Vaart krijgt de vraag of Ajax misschien in een 4-4-2 systeem moet spelen. 'Ik vind het moeilijk om naar te kijken, want de kwaliteit is niet daar,' zegt Van der Vaart. 'Ajax wil aanvallen, dat kan dan niet, dan moet je iets anders verzinnen. Maar ik weet niet of je weleens in de ArenA gespeeld hebt. Als je gaat wachten op de middenlijn, daar wordt niemand vrolijk van.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.