[Update] Tadić draagt OneLove-aanvoerdersband tijdens de Klassieker

door Bart Veenstra 406

Bron Ajax Showtime

[Update] Tadić draagt OneLove-aanvoerdersband tijdens de Klassieker

door Bart Veenstra 406

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Dusan Tadić en Orkun Kökçü zullen naar alle waarschijnlijkheid niet meedoen aan de nieuwe OneLove-actie, zo meldt 1908. De KNVB kondigde recentelijk een nieuwe OneLove-campagne aan voor komende speelronde, maar de aanvoerders van Ajax en Feyenoord doen daar mogelijk niet aan mee. Zondag 19 maart staan de twee aartsrivalen tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax en Feyenoord zijn van plan om zondag met een gezamenlijke aanvoerdersband te komen. Het doel is dat deze band respect uitdraagt naar iedereen, ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Het plan staat nog niet vast en aan Amsterdamse zijde zijn er nog geen knopen doorgehakt, zo schrijft 1908.

Kökçü werd na afloop van het duel tussen Feyenoord en FC Volendam gevraagd naar de OneLove-actie van komende speelronde. 'Ja, ik zal zondag aanvoerder zijn. Hoe we het gaan invullen, zien jullie vanzelf', zo was de middenvelder geheimzinnig over de alternatieve actie.

Het doel van de One Love-aanvoerdersband

De bedoeling van de speciale aanvoerdersband is om verbinding uit te stralen en discriminatie tegen te gaan. Het is een band voor alle aanvoerders van teams in de Eredivisie. Eerder dit seizoen nam Gernot Trauner eenmalig de aanvoerdersband over van Kökçü. Tadić droeg de speciale One Love-aanvoerdersband onder zijn normale aanvoerdersband bij de opkomst van de spelers. De KNVB heeft voor komende speelronde weer een actie opgezet rond de internationale dag tegen racisme en discriminatie.

[Update] - 12.15 uur (maandag 13 maart) - Tadić draagt OneLove-aanvoerdersband tijdens de Klassieker

Ajax-aanvoerder Tadić draagt gewoon de OneLove-aanvoerdersband tijdens het duel tussen Ajax en Feyenoord, zo weet Ajax Showtime. Hij droeg de band ook al tijdens eerdere OneLove-acties. Zondag 19 maart staat de Klassieker op de planning in de Johan Cruijff ArenA. De aftrap vindt om 14.30 uur plaats.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.