[Update] Sportief directeur AGF Aarhus bevestigt interesse in Dall

door Bart Veenstra 53

Bron Ekstrabladet

[Update] Sportief directeur AGF Aarhus bevestigt interesse in Dall

door Bart Veenstra 53

Bron Ekstrabladet

Laatst geüpdatet

Eskild Dall vertrekt waarschijnlijk op huurbasis naar het Deense AGF Aarhus. Dat meldt het Deense medium Ekstra Bladet. Bij Ajax blijft een doorbraak voor de negentienjarige Deen vooralsnog uit en mogelijk biedt een avontuur in zijn geboorteland hem nu uitkomst.

De verwachting is dat Dall op huurbasis bij AGF Aarhus gaat spelen. De Deense club heeft vervolgens in de zomer een optie tot het definitief overnemen van de aanvaller. Dall speelt sinds de zomer van 2020 bij Ajax - hij kwam destijds over van Silkeborg - en heeft na dit seizoen nog een contract voor één jaar.

Doorbraak bij Ajax blijft uit

Bij Ajax speelt Dall zijn wedstrijden voornamelijk voor het O18-elftal. De negentienjarige Deen wacht echter nog altijd op zijn debuut voor Jong Ajax, waardoor een debuut in het eerste elftal al helemaal ver weg lijkt.

Bij AGF Aarhus zal Dall gelden als een alternatief voor Patrick Mortensen. Naar verluidt moet het talent in de leer bij de ervaren spits van de Deense club. Dit seizoen speelde Dall acht competitiewedstrijden voor Ajax O18, waarin hij vijfmaal trefzeker was. In de Youth League kwam hij tot vijf duels, al scoorde hij niet in dat toernooi.

Update - 15.55 uur (26 januari 2022) - Sportief directeur AGF Aarhus bevestigt interesse in Dall

De sportief directeur van AGF Aarhus, Stig Inge Bjørnebye, heeft tegenover Discovery+ bevestigt dat zijn club interesse heeft in Eskild Dall. 'Het is een opwindend talent', zegt hij. 'Onder enigszins bijzondere omstandigheden is er voor ons een kans ontstaan. Hun competitie heeft lange tijd stilgelegen vanwege de coronamaatregelen en mogelijk ligt er bij AGF Aarhus een oplossing. Eskild is een jonge speler die speeltijd nodig heeft en hij is een interessant talent waar we mee bezig zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties