[Update] Russische commentator: 'Transfer Spertsyan wordt na Russische bekerfinale bekendgemaakt'

door Brent Tomassen 1821

Bron De Telegraaf

[Update] Russische commentator: 'Transfer Spertsyan wordt na Russische bekerfinale bekendgemaakt'

door Brent Tomassen 1821

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zich officieel bij FK Krasnodar gemeld voor Eduard Spertsyan. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend in navolging van het Russische medium Championat een dag eerder. Bovendien heeft Ajax' directeur voetbalzaken Sven Mislintat contact gelegd met het makelaarskantoor (CAA Stellar) van de aanvallende middenvelder uit Armenië.

De Telegraaf baseert zich op bronnen rondom Mislintat, die overigens zelf geen commentaar wil geven. Over de Armeense voetballer schrijft de ochtendkrant het volgende: 'Spertsyan kan uitstekende data overleggen. In de veertig duels die hij dit seizoen speelde, scoorde hij veertien keer en leverde hij evenveel assists. Hij kan ook als links- en rechtsbuiten uit de voeten.'

Aankomende zondag speelt Spertsyan met FK Krasnodar de Russische bekerfinale tegen CSKA Moskou. De speler heeft echter aangegeven dat hij een transfer naar Ajax ziet zitten. De Amsterdammers zullen zo'n negen miljoen euro moeten betalen om zijn tot medio 2026 lopende contract af te kopen. Voor Armenië speelde Spertsyan vijftien interlands, waarin hij driemaal trefzeker was.

Bij Ajax kan Spertsyan de derde Armeen in de clubgeschiedenis worden. Eerder speelden met Edgar Manucharyan en Aras Özbiliz al twee Armenen in het shirt van de Amsterdamse club. Laatstgenoemde doorliep bovendien de jeugdopleiding van Ajax.

Transferzomer Ajax

In de komende transferzomer zullen er wederom meerdere in- en uitgaande transfers bij Ajax plaatsvinden. Het is inmiddels bevestigd dat Maarten Stekelenburg stopt en dat Ajax de koopoptie in het huurcontract van Lorenzo Lucca niet zal lichten. Met Branco van den Boomen is bovendien de eerste zomeraanwinst al een feit. Hij komt transfervrij over van het Franse Toulouse FC.

Update - 19.00 uur (10 juni 2023) - Russische commentator: 'Transfer Spertsyan wordt na Russische bekerfinale bekendgemaakt'

Roman Naguchev, bekend als commentator in Rusland, is er zeker van dat Eduard Spertsyan zich binnen afzienbare tijd Ajacied mag noemen, zo vertelt hij aan het Russische Sports. 'Ik heb het gevoel dat hij al verkocht is aan Ajax. Maar dit is niet aangekondigd, omdat de Russische bekerfinale voor de deur staat. En wanneer Spertsyan deze ontmoeting wint, zullen ze aankondigen dat hij daarheen is verhuisd', zo stelt Naguchev over de Armeense middenvelder van FK Krasnodar.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.