[Update] 'Álvarez in de wachtkamer bij Borussia Dortmund en Bayern München'

door Bart Veenstra 130

Bron BILD

[Update] 'Álvarez in de wachtkamer bij Borussia Dortmund en Bayern München'

door Bart Veenstra 130

Bron BILD

Laatst geüpdatet

Bayern München zou opnieuw denken aan de komst van Edson Álvarez. De Duitse topclub zoekt nog altijd naar een nieuwe controlerende middenvelder. Eerder zou Álvarez ook al in beeld zijn geweest bij Bayern en dat zou volgens BILD nu opnieuw het geval zijn.

Eerder toonde Bayern ook al interesse, al was het vooral Borussia Dortmund dat op dat moment heel concreet was voor de Mexicaanse middenvelder annex verdediger. Een vertrek van Álvarez naar de nummer twee van de Bundesliga van vorig seizoen leek zelfs een formaliteit, maar uiteindelijk trok Borussia Dortmund zich terug uit de onderhandelingen. Wel zou laatstgenoemde club - met het oog op een transfer van Álvarez - de deur nog op een kier hebben staan.

Of het nu van een snelle transfer van Álvarez naar Bayern gaat komen, is nog maar de vraag. Bayern zou - na het afhaken van Borussia Dortmund - kansen zien, al hebben versterkingen op andere posities prioriteit. Wel is het zo dat Bayern nog altijd zoekt naar een nieuwe 'nummer zes'.

Álvarez mikt op zomerse transfer

Bij Ajax heeft Álvarez nog een contract tot de zomer van 2025. Op dit moment is hij met Mexico actief op de Gold Cup en vooralsnog meldt hij zich na dat toernooi en zijn vakantie bij Ajax. Wel lijkt het erop dat Ajax en Álvarez zelf rekening houden met een zomerse transfer. De Mexicaan zelf maakte er geen geheim van dat hij deze zomer - na vier seizoenen Ajax - graag een transfer wil maken.

Naast Bayern en Borussia Dortmund zouden er nog meer clubs met interesse voor Álvarez zijn. Zo wordt ook het Engelse West Ham United geregeld genoemd. Donderdag kwam het gerucht naar buiten dat Ajax en West Ham de gesprekken over een mogelijke transfer van Álvarez zouden hebben opgestart.

Update - 10.50 uur (7 juli 2023) - 'Álvarez in de wachtkamer bij Borussia Dortmund en Bayern München'

Edson Álvarez lijkt in de wachtkamer te zitten bij Borussia Dortmund en Bayern München. Die update geeft Florian Plettenberg, journalist van Sky Sport Deutschland. Volgens de verslaggever zou Álvarez wachten op Borussia Dortmund. Op dit moment zou een mogelijke transfer van Álvarez naar Dortmund afhangen van de toekomst van Emre Can en Salih Özcan. In de afgelopen dagen is er geen contact geweest tussen Dortmund en Álvarez.

Ook Bayern houdt Álvarez in de gaten, al is hij volgens Plettenberg op dit moment geen transferget. Dat zou ook gelden voor Manchester City-speler Kalvin Phillips, die ook op de lijst bij Bayern München zou staan.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.