[Update] Liverpool - Ajax gaat ondanks periode van nationale rouw 'gewoon' door

door Jesse ter Haar 116

Bron De Telegraaf

[Update] Liverpool - Ajax gaat ondanks periode van nationale rouw 'gewoon' door

door Jesse ter Haar 116

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft nog geen reden om te denken dat Liverpool - Ajax niet doorgaat. Vanwege het overlijden van de Britse koningin Elizabeth is er in Engeland een periode van tien dagen van nationale rouw afgekondigd en binnen die periode valt de ontmoeting tussen Ajax en Liverpool.

Bij De Telegraaf deed men navraag en dat leerde dat er vooralsnog geen streep door de wedstrijd is gegaan. 'Ajax heeft geen informatie ontvangen dat dinsdag de uitwedstrijd tegen Liverpool in de Champions League niet doorgaat. De club heeft vrijdag herhaaldelijk contact gehad met Liverpool en de Europese voetbalbond UEFA', zo valt te lezen.

Tijdens de tien dagen van nationale rouw mogen sportwedstrijden gewoon doorgaan, zo liet de Britse regering weten. Desondanks vinden er dit weekend geen wedstrijden plaats in de Premier League. Liverpool zou nog in actie komen tegen Wolverhampton Wanderers, maar dat duel gaat dus in ieder geval niet door. Voorlopig is er nog geen reden om te denken dat ook de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Liverpool geen doorgang kent.

De Premier League liet zich vrijdag uit over de afgelasting van de speelronde van dit weekeinde. Er werd bewondering voor de overleden koningin uitgesproken. 'Om haar buitengewone leven en bijdrage aan de natie te eren, en als teken van respect, worden alle Premier League-wedstrijden van dit weekend uitgesteld, inclusief de wedstrijd op maandagavond. Verdere updates over de duels in de Premier League tijdens de periode van rouw zullen op een later moment worden verstrekt', zo valt te lezen.

Ajax' Champions League-campagne

Voor Ajax lonkt er dinsdag vooralsnog een kans om de goede start van de Champions League voort te zetten. Woensdag wonnen de Amsterdammers immers nog met 4-0 van Rangers. Voor Liverpool zijn de belangen heel anders, want een nederlaag tegen Ajax kan funest zijn. De ploeg uit Engeland ging eerder deze week namelijk al met 4-1 onderuit tegen Napoli.

Update - (Zaterdag 10 september 22.05 uur) - Liverpool - Ajax gaat ondanks periode van nationale rouw 'gewoon' door

De wedstrijd van Ajax tegen Liverpool gaat 'gewoon' door, zo verzekert Priscilla Janssens - Venue Director and Football Operations Specialist bij de UEFA en Match Director bij de FIFA - op haar Twitterkanaal. In Engeland is er na het overlijden van koningin Elizabeth een periode van nationale rouw afgekondigd, maar sportevenementen mogen doorgaan. Dit weekend werden de Premier League-duels nog van de rol gehaald, maar daar is in Europees verband geen sprake van.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.