Klopp verkeert in zwaar weer met Liverpool: 'Het perfecte moment om tegen Liverpool te spelen'

door Jesse ter Haar 54

Bron Liverpool FC

Klopp verkeert in zwaar weer met Liverpool: 'Het perfecte moment om tegen Liverpool te spelen'

door Jesse ter Haar 54

Bron Liverpool FC

Laatst geüpdatet

Jürgen Klopp moet aan de bak met Liverpool, zo weet hij zelf maar al te goed te vertellen na de 4-1 nederlaag tegen Napoli. Over vijf dagen is Ajax de tegenstander in de Champions League en er moet een hoop veranderen bij de topclub uit Engeland.

Op de persconferentie na afloop van Napoli - Liverpool sprak Klopp zich uit over het spel van zijn eigen ploeg. Hij wist niet wat hij zag, zo laag vond hij het niveau van Liverpool. 'We speelden slecht in de eerste helft, maar normaal gesproken krijgen we niet drie goals tegen. Met Alisson op doel moet je wel heel slecht zijn, wil dat gebeuren.'

'Het scheelt aan veel dingen. Het lijkt erop dat we onszelf opnieuw moeten uitvinden', vervolgt hij niet veel later. Overigens wil hij de situatie niet te professorisch gaat aanpakken. 'Het is niet zo dat we een nieuw soort voetbal moeten verzinnen, maar we moeten verbeteren. Dit was ons minst compacte optreden in een heel, heel lange tijd.'

Eerder deze week werd Thomas Tuchel ontslagen bij Chelsea na een nederlaag in de Champions League. Of Klopp zoiets dergelijks ook verwacht bij Liverpool? 'Niet echt, maar wie weet? Onze eigenaren zijn kalm en verwachten dat ik de situatie oplos - en niet iemand anders. Op de dag dat ze van gedachten veranderen, zullen ze het mij misschien wel vertellen.' In de Premier League leed Liverpool al vier keer puntverlies in zes wedstrijden. Drie keer werd er gelijkgespeeld en eenmaal verloren.

Liverpool moet door

Tot slot kijkt de oefenmeester alvast voorzichtig vooruit. Komend weekend is Wolverhampton Wanderers de tegenstander in de Premier League, waarna enkele dagen later dus de volgende Champions League-ontmoeting met Ajax volgt. 'Ze kunnen waarschijnlijk niet stoppen met lachen. Het is het perfecte moment om tegen Liverpool te spelen', zegt hij daarover.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.