[Update II] 'Ook Schotse en Engelse interesse voor Mbuyamba'

door Bart Veenstra 262

Bron Fabrizio Romano

[Update II] 'Ook Schotse en Engelse interesse voor Mbuyamba'

door Bart Veenstra 262

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax houdt de sitautie van Xavier Mbuyamba, verdediger van FC Volendam, nauwlettend in de gaten. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano op Twitter. Naast de Amsterdammers zijn ook PSV en AZ geïnteresseerd in de diensten van het 21-jarige talent. Afgelopen weekend was hij nog twee keer trefzeker namens FC Volendam in het duel met Sparta Rotterdam.

Mbuyamba is dit seizoen een vaste kracht in de verdediging van FC Volendam en maakt een uitstekende indruk. Hij kwam dit seizoen 26 keer in actie namens de Volendammers en elke wedstrijd maakte hij de negentig minuten vol. Hij was goed voor vijf doelpunten en één assist. De verdediger moest één wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens een rode kaart. Eerder speelde de verdediger bij topclubs als FC Barcelona en Chelsea FC.

Afgelopen weekend was Mbuyamba goud waard voor FC Volendam. De club uit Noord-Holland wil de play-offs voor promotie en degradatie ontlopen en hierin hebben de Volendammers een grote stap gezet. Er werd een 0-1 achterstand ongedaan gemaakt en in de blessuretijd wist de verdediger de winnende goal te maken. Hierdoor staat FC Volendam nu vijf punten boven FC Emmen, de club op de zestiende plaats, met nog twee wedstrijden te spelen. Ze moeten nog op bezoek bij Go Ahead Eagles en ontvangen de laatste speelronde een directe concurrent in eigen huis: Excelsior Rotterdam.

Update - 07.25 uur (16 mei 2023) - Mbuyamba reageert: 'Binnenkort bespreken we wat er allemaal speelt'

Xavier Mbuyamba heeft tegenover De Telegraaf gereageerd op de interesse die er voor hem is. De verdediger van FC Volendam gaat zich met zijn club waarschijnlijk handhaven in de Eredivisie, maar richting komend seizoen is het de vraag of hij ook dan nog actief is voor de Volendamse club. 'Mijn zaakwaarnemer is in Nederland en binnenkort bespreken we wat er allemaal speelt. Er zal wel interesse zijn. Maar de belangrijkste vraag is of een overstap goed voor mij is. Als dat niet zo is, dan blijf ik. Ik heb gezegd dat ik maximaal twee jaar bij FC Volendam blijf en dit is het eerste seizoen…'

De verdediger vertelt dat hij tevreden is. 'Dit was mijn eerste jaar in het mannenvoetbal. Ik heb alles gespeeld, laten zien dat ik goed mee kan komen en ben fit gebleven. Dat is top. Over mijn prestatie kan ik niet klagen.'

Update II - 10.55 uur (17 mei 2023) - 'Ook Schotse en Engelse interesse voor Mbuyamba'

De interesse voor FC Volendam-verdediger Xavier Mbuyamba lijkt toe te nemen. Nadat eerder bekend werd dat Ajax, AZ en PSV de talentvolle mandekker zouden volgen, is daar nu nog meer interesse bijgekomen. Volgens Sky Sports zouden namelijk ook de Schotse kampioen Celtic en Watford - dat nu uitkomt in het Championship - Mbuyamba op het oog hebben. De concurrentie voor Ajax neemt dus (eventueel) toe, terwijl het er steeds meer op begint te lijken dat hij voor FC Volendam niet meer te behouden is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.