Ünüvar speelde bijna uur met blessure in dienst van Oranje O19

door Bart Veenstra 42

Bron De Telegraaf

Ünüvar speelde bijna uur met blessure in dienst van Oranje O19

door Bart Veenstra 42

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Naci Ünüvar heeft dinsdag namens Oranje O19 bijna een uur lang met een blessure moeten spelen, zo schrijft De Telegraaf. Het Nederlandse jeugdelftal speelde in en tegen Israël, al moest het dat doen zonder coach Bert Konterman, zonder een deel van de staf en zonder reservespelers.

Konterman en een staflid hadden namelijk positief getest op het coronavirus. Het zou dan ook logisch zijn om alle spelers te testen op het coronavirus, maar in dat geval zou het kunnen dat meerdere spelers in Israël moesten achterblijven. De KNVB besloot dan ook om met een minimaal aantal spelers naar de wedstrijd te gaan en bovendien werd het aantal stafleden beperkt. 'Om het risico op meer besmettingen zoveel mogelijk te beperken en gezien de omstandigheden ter plaatse', aldus de KNVB.

Al vroeg in het duel kreeg Ünüvar een schop, waardoor hij geblesseerd raakte. Oranje O19 had geen wisselspelers bij zich en het elftal moest dan ook een periode met tien man verder. Ünüvar werd ruim twintig minuten behandeld, waarna hij het veld weer in kwam en uiteindelijk nog bijna een uur heeft 'meegehinkeld', aldus De Telegraaf.

Mogelijke vraagtekens van Ajax

Oranje stond op een gegeven moment met 4-1 voor, maar dat was voor assistent-trainer Henk Brugge geen reden om Ünüvar vervroegd naar de kant te halen. Volgens De Telegraaf zou dit kunnen leiden tot vragen van Ajax in de komende dagen. De Amsterdamse club hoopt hem aankomende vrijdag in te kunnen zetten namens Jong Ajax, dat speelt tegen FC Volendam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties