'Ünüvar draait voorbereiding mee bij Ajax; volop interesse voor spelmaker'

door Bart Veenstra 290

Bron Voetbal International

'Ünüvar draait voorbereiding mee bij Ajax; volop interesse voor spelmaker'

door Bart Veenstra 290

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Naci Ünüvar draait de voorbereiding op het komende seizoen voorlopig mee bij Ajax. Dat meldt Tim van Duijn, verslaggever van Voetbal International, vrijdagmiddag via X. Voor de creatieve voetballer zouden meerdere clubs interesse hebben.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Ajax is vorige week begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en dat deed de Amsterdamse club met enkele 'oude bekenden'. Zo was Ünüvar weer van de partij en dat gold ook voor spelers als Youri Baas en Owen Wijndal. Het drietal speelde vorig seizoen op huurbasis voor respectievelijk FC Twente, NEC en Royal Antwerp.

Voor Ünüvar zouden meerdere clubs interesse hebben, zo meldt Van Duijn. Hij zou onder meer naar NEC kunnen, al zou trainer Rogier Meijer voor die positie de voorkeur voor een andere speler hebben. 'Meer clubs willen Ünüvar, maar vooralsnog gewoon Ajax dus', aldus de journalist van Voetbal International.

Carrière Ünüvar

Ünüvar gold jarenlang als een grote belofte in de jeugdopleiding van Ajax. Haast niemand twijfelde eraan dat de spelmaker het zou gaan maken in het eerste elftal van de club. Toch wacht de speler met Turkse roots nog altijd op zijn definitieve doorbraak bij Ajax.

In de afgelopen seizoenen werd Ünüvar verhuurd aan het Turkse Trabzonspor en aan FC Twente. Bij beide clubs kon hij niet rekenen op een basisplaats. Bij FC Twente kwam Ünüvar in het afgelopen seizoen tot negentien wedstrijden. Daarin maakte hij 'slechts' 495 minuten. Wel was de creatieveling goed voor drie doelpunten en drie assists.

Bij Ajax is de concurrentie voor Ünüvar eveneens fors te noemen. Op 'tien' heeft hij onder meer te maken met spelers als Steven Berghuis, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson, terwijl hij op linksbuiten moet concurreren met spelers als Steven Bergwijn, Mika Godts en Carlos Forbs. Het is dan ook de vraag of Ünüvar nog toekomst heeft bij Ajax. Mogelijk kan hij zich tijdens de voorbereiding bewijzen tegenover trainer Francesco Farioli. Zelf zei hij onlangs het volgende: 'Ik hoop minuten te maken bij Ajax en als ik die kans krijg, pak ik die met beide handen aan.'

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.