Uitblinkende Hansen laat Oranje O17 hopen op volgende ronde

door Thijs Zwagerman 37

Uitblinkende Hansen laat Oranje O17 hopen op volgende ronde

door Thijs Zwagerman 37

Laatst geüpdatet

Oranje Onder-17 heeft zaterdagnacht aan de hand van de ontketende Sontje Hansen een ruime overwinning geboekt op de Verenigde Staten. Nederland won met 4-0 en mag daardoor opeens nog hopen op een plek in de knock-outfase.

Net als in de tweede wedstrijd tegen Senegal, had bondscoach Peter van der Veen ook tegen de Verenigde Staten zijn elftal op een aantal posities (deels noodgedwongen) gewijzigd. Ajacieden Kenneth Taylor en Hansen keerde zodoende terug in de basis. Ook voor Ajax-verdediger Steven van der Sloot was er een basisplaats weggelegd. Hij verving de geschorste Melayro Bogarde en begon als rechtsachter.

Na een vermakelijk begin van de wedstrijd, waarin Hansen en Naci Ünüvar enkele aardige kansen kregen namens Nederland, was het de eerstgenoemde die kort voor de rust de ban brak. Na een goede individuele actie, prikte Hansen de 1-0 binnen. Zo'n tien minuten na de pauze was het weer raak voor Hansen. De spits verdubbelde de marge op aangeven van Anass Salah-Eddine.

Na deze treffer leek Nederland bevrijd en begon het nog beter te spelen. Dit resulteerde even later in de 3-0, toen Mohamed Taabouni kon scoren na opnieuw een uitstekende individuele actie van Hansen. Kenneth Taylor kreeg hierna de kans om er vanaf de penaltystip 4-0 van te maken, maar vond helaas de doelman van de Verenigde Staten op zijn pad. Niet veel later was het Jayden Braaf die echter alsnog scoorde en de eindstand zo op 4-0 bepaalde.

Door de ruime overwinning is de kans groot dat Nederland zich zondag als één van de beste nummers drie op dit WK alsnog plaatst voor de knock-outfase. Dit heeft het zelf echter niet in de hand. Wanneer Argentinië wint van Tadzjikistan, of Mexico niet wint van de Solomoneilanden, mag Oranje zich gaan opmaken voor een plek in de knock-outfase.

Opstelling Oranje Onder-17: 

Raatsie; Van der Sloot (71' Proper), Hoever, Rensch, Salah-Eddine; Taylor, Regeer, Taabouni; Ünüvar (68' Bannis), Hansen (90' Postema), Braaf.

Wissels Oranje Onder-17: 

Bannis, Proper, Leliendal, Verbruggen, Allouch, Postema, Daniels, Troost, Bogarde, Maatsen.

Doelpunten: 

1-0 Sontje Hansen (42')
2-0 Sontje Hansen (51')
3-0 Mohamed Taabouni (70')
4-0 Jayden Braaf (86')

Bijzonderheden: 

- Liefst tien (!) spelers uit de basiself hebben weleens een wedstrijd gespeeld in de Ajax-opleiding, acht van de basisspelers komen momenteel in actie voor het Amsterdamse vlaggenschip van de opleiding.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties