Pasveer lijkt zich tegen België op te kunnen maken voor tweede interland

door Davy Lo 34

Pasveer lijkt zich tegen België op te kunnen maken voor tweede interland

door Davy Lo 34

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer lijkt zich op te kunnen maken voor zijn tweede interland, zo verwacht Voetbal International. Mocht de ervaren sluitpost tegen België daadwerkelijk in actie komen, betekent dit echter niet automatisch dat hij de eerste keus is onder de lat tijdens het WK in Qatar.

Het was een verrassing te noemen dat Pasveer op doel stond tegen Polen. Hoewel Louis van Gaal nog wel wat aan te merken had op zijn meevoetballende gedeelte, liet de bondscoach in een interview met de NOS merken dat de sluitpost opnieuw onder de lat staat.

Normaal gesproken geeft Van Gaal niet zo snel een opstelling prijs, maar nu leek hij bevestigend antwoord te geven op de vraag van verslaggever Jeroen Stekelenburg, of tegen de Rode Duivels dezelfde doelman tussen de palen staat als tegen Polen. 'Dat ga je morgen zien, maar ik geloof het wel. Hij heeft de nul gehouden en wij hebben niet zo vaak de nul gehouden’, zei de bondscoach.

Hiermee lijkt Pasveer zich op te mogen maken voor zijn twee wedstrijd in het Nederlands elftal. Dit betekent niet dat hij ook meteen de beste kandidaat is voor een basisplaats op het WK. Van Gaal vertelde namelijk dat degene die tegen België keept, niet dé beoogde doelman is voor het WK. 'Nee, nee', klonk de bondscoach.

Blind op het middenveld? 

Naast de keeperspositie, zorgt het wegvallen van Frenkie de Jong ook voor vraagtekens als het gaat om zijn vervanger. Een van de opties is het doorschuiven van Daley Blind, de huidige linksback van Oranje. 'Ik wil de andere variant ook zien. Daley Blind geldt daarbij ook als optie.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.