‘Turkse voetbalbond volgt Ajax-huurling Ünüvar nauwlettend’

door Thijs Zwagerman 22

Bron ScouTurk

‘Turkse voetbalbond volgt Ajax-huurling Ünüvar nauwlettend’

door Thijs Zwagerman 22

Bron ScouTurk

Laatst geüpdatet

Naci Ünüvar wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de voetbalbond van Turkije. Het door Ajax aan Trabzonspor verhuurde talent is geboren en getogen in Nederland, maar vanwege Ünüvars Turkse roots zou hij ook voor Turkije mogen uitkomen.

Tot dusver speelde Ünüvar zijn jeugdinterlands echter altijd voor Nederland. In 2019 werd Ünüvar Europees kampioen met Oranje O17 en later dat jaar strandde hij met hetzelfde team in de halve finale op het jeugd-WK in Brazilië. Oranje O19 is het hoogste jeugdteam van Nederland waar Ünüvar voor uitkwam. Voor Jong Oranje kwam de negentienjarige Ajacied tot dusver niet in actie.

Zodoende ziet de Turkse voetbalbond ruimte om Ünüvar eventueel te verleiden tot een overstap van voetbalnationaliteit. Het twitteraccount ScouTurk meldt dinsdagavond dat Kenan Koçak, assistent-trainer van Turkije, recentelijk bij Trabzonspor - Fenebahçe aanwezig was om Ünüvar aan het werk te zien. Ayhan Ünüvar, de vader van Naci, deelt het bericht op Twitter en schrijft er ‘erkenning’ bij. In de door Trabzonspor met 2-0 gewonnen topper kwam Ünüvar overigens niet in actie.

Opmars bij Trabzonspor

Ünüvar, die bij Ajax nog tot medio 2026 vastligt, is op huurbasis bij Trabzonspor bezig aan een opmars. In de eerste seizoenshelft kwam de creatieve rechtspoot niet veel in actie, maar eind december viel Ünüvar op met twee doelpunten in het gewonnen bekerduel met Samsunspor. Of Ünüvar ervoor openstaat om voor Turkije uit te komen is vooralsnog onbekend.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.