Timber twijfelgeval bij Oranje voor troostfinale Nations League: 'Morgen bekijken hoe hij ervoor staat'

door Brent Tomassen 26

Bron Persconferentie Ronald Koeman

Timber twijfelgeval bij Oranje voor troostfinale Nations League: 'Morgen bekijken hoe hij ervoor staat'

door Brent Tomassen 26

Bron Persconferentie Ronald Koeman

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber moet mogelijk de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië in de troostfinale van de Nations League aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure, zo vertelt bondscoach Ronald Koeman. De centrale verdediger is niet volledig fit.

‘Alle spelers op Jurriën Timber na, die had wat lichte klachten vanochtend, zijn fit om te spelen. We gaan morgen bekijken hoe hij ervoor staat’, zegt Koeman op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Italië over de Ajax-verdediger. Timber is samen met ploeggenoot Steven Bergwijn de enige Ajacied die is opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Verder wordt de oefenmeester gevraagd of hij spelers zal sparen tegen Italië, zeker na een lang seizoen. ‘Ik ga spelers geen rust geven omdat dit het einde van het seizoen is’, verwijst de bondscoach naar eerdere uitspraken van Frenkie de Jong. De middenvelder klaagde eerder over de drukke voetbalkalender. 'Ieder land speelt gewoon twee wedstrijden.'

De wedstrijd tussen Nederland en Italië om de derde plaats van de Nations League begint zondagmiddag om 15.00 uur. De Grolsch Veste in Enschede is het decor voor deze interland. In september wordt voor Oranje de EK-kwalificatie hervat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.