Timber naast zes andere Ajacieden op lijst van duurste spelers onder 25 jaar

door Cristian de Jong 44

Bron CIES Football Observatory

Timber naast zes andere Ajacieden op lijst van duurste spelers onder 25 jaar

door Cristian de Jong 44

Bron CIES Football Observatory

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber is terug te vinden op het lijstje van de top honderd spelers onder 25 jaar met de hoogste marktwaarde buiten de top 5 competities. Ook Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Brian Brobbey, Devyne Rensch, Owen Wijndal en Calvin Bassey zijn terug te vinden in de lijst van CIES Football Observatory.

Timber heeft een marktwaarde van 46 miljoen euro en staat daarmee op een keurige zesde positie. De centrale verdediger behoort tot de vaste krachten bij Ajax en heeft zich al meerdere malen op de kaart gezet in belangrijke wedstrijden. Daarnaast kan Timber rekenen op deelname op het aankomende WK in Qatar.

Zestal Ajacieden ook op de lijst

Taylor, Kudus, Brobbey, Rensch, Wijndal en Bassey staan wat lager op de lijst. Taylor volgt met een marktwaarde van 27 miljoen euro. De middenvelder heeft zich dit seizoen al vaak in de basis gevochten en kan regelmatig rekenen op veel speelminuten. Daarnaast zit Taylor ook in de voorselectie van Oranje voor het aankomende WK.

Kudus en Brobbey staan ook op de lijst. Kudus met een marktwaarde van 21 miljoen euro en Brobbey met een marktwaarde van 19 miljoen euro. Beide spelers hebben al vaak gescoord dit seizoen en wisselen elkaar vaak af op de spitspositie. Ook Rensch staat ook op de lijst. De rechtsback zit in de voorselectie voor het aankomende WK en staat regelmatig in de basis bij Ajax. Rensch heeft een marktwaarde van 17 miljoen euro.

Tot slot zijn verdedigers Wijndal en Bassey ook terug te vinden op de lijst. Wijndal met een marktwaarde van 15 miljoen euro en Bassey met een marktwaarde van 13 miljoen euro. Wijndal en Bassey spelen hun eerste seizoen in Amsterdam. Bassey staat regelmatig in de basis, terwijl Wijndal al meerdere keren moest toekijken op de tribune wegens blessureleed.

Denk jij dat Ajax de koppositie weer pakt tegen Vitesse door met 3-0 te winnen? Zet in en verdien 8,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.