Ten Hag over Ajax-periode Lang: 'Die non-verbale communicatie werkt heel slecht uit op teamspirit'

door Brent Tomassen 101

Bron Prime Video

Ten Hag over Ajax-periode Lang: 'Die non-verbale communicatie werkt heel slecht uit op teamspirit'

door Brent Tomassen 101

Bron Prime Video

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag had in zijn Ajax-periode niet de makkelijkste relatie met Noa Lang. Kenmerkend voor de periode waarin het duo samenwerkte in Amsterdam was het incident op bezoek bij Telstar, waarin Lang te horen kreeg dat hij zijn mond moest houden tegen Ajax-captain Dusan Tadić.

'Het is een jongen die ik graag mocht', vertelt Ten Hag in de Prime Video-documentaire Lastpak. Je hoopt dat zulke spelers het halen, alleen al voor het publiek. Het is een jongen die graag wil winnen. Spelers die zo graag willen winnen en het verschil kunnen maken: dat zijn spelers die naar mijn hart zijn.' Ten Hag en lang werkte tussen 2018 en 2020 samen bij Ajax, waar de buitenspeler debuteerde onder de Tukker.

Eind 2019 krijgt Lang in een bekerwedstrijd tegen Telstar een flinke uitbrander van Ten Hag. De trainer is verbaal niet gediend van de manier waarop Lang reageert als hem gezegd wordt dat hij zijn mond moet houden. Uit de woorden van Ten Hag blijkt dat het gedrag van Lang wel vaker onderwerp van gesprek was. 'Die non-verbale communicatie werkt heel slecht uit op de teamspirit. Dat gedrag wil hij wel eens vertonen: die rollende ogen en vooral die wegwerpgebaren. Wij hebben onze fricties gehad, dat is duidelijk. Maar ik handelde in het belang van het team en van Ajax. Hij wilde ook heel graag en voelde zich tegengehouden, gevangen.'

'Als mij onrecht wordt aangedaan, dan zeg ik dat gewoon'

Ook Lang zelf reageert in zijn documentaire op het voorval tegen Telstar. 'Daar is ook mijn stempel begonnen. Tadić had de bal en speelde deze veel te hard uit. Toen zei hij: je moet harder rennen, dan houd je hem binnen. Ik heb alleen gezegd: je moet hem beter spelen. Wie krijgt er op zijn kop waar een microfoon naast staan: ik. Het maakt niet uit wie je bent, al was ik toen negentien ofzo, als mij onrecht wordt aangedaan, dan zeg ik dat gewoon. Hij (Ten Hag, red.) heeft me nooit meer succes gewenst, ook niet toen ik wegging.'

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

'TV-aanbieder voor het F1-seizoen': https://www.f1maximaal.nl/f1-live-kijken

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.