'Ten Hag op lijstje bij Manchester United, Pochettino geldt als favoriete optie'

door Bart Veenstra 35

Bron Fabrizio Romano

'Ten Hag op lijstje bij Manchester United, Pochettino geldt als favoriete optie'

door Bart Veenstra 35

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag geldt niet als de belangrijkste kandidaat om vanaf het nieuwe seizoen de manager van Manchester United te zijn. De Engelse topclub heeft de trainer van Ajax op het lijstje staan, maar geldt niet als de topfavoriet, zo meldt de Italiaanse journalist Fabrizio Romano.

Op de website van Sportskeeda schrijft Romano dat Manchester United op zoek is naar een nieuwe manager voor de lange termijn. De Duitser Ralf Rangnick is als interim-manager aangesteld voor de rest van het seizoen, waarna in de zomer een nieuwe manager voor de groep moet komen te staan.

Mauricio Pochettino geldt volgens Romano als plan A voor Manchester United. Paris Saint-Germain wilde de Argentijnse trainer echter niet middenin het seizoen laten gaan. Zinedine Zidane bleek eveneens geen optie. De Fransman zou blij zijn met het privéleven dat hij nu leidt.

Romano laat tot slot weten dat Ten Hag en Brendan Rodgers (Leicester City) twee managers zijn die zeker op het lijstje staan bij Manchester United, al staat Pochettino bovenaan de lijst met mogelijke manager voor het seizoen 2022/2023.

Ten Hag niet bezig met vertrek bij Ajax

Ten Hag ging vorige week nog in op de vermeende interesse van Manchester United. 'Ik ben bezig met Ajax', zei hij toen. 'Over andere interesses hoef ik het niet te hebben, want niemand heeft zich gemeld. Ik ken de plannen en strategieën van andere clubs niet en die van Ajax wel. Wij willen titels halen dit seizoen en dan moet de focus er vol op zijn', aldus Ten Hag, die wel blij is genoemd te worden bij een club als Manchester United. 'Het is altijd fijn als je in verband wordt gebracht met clubs van deze allure.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties