Telegraph: 'FIFA verbiedt dragen van OneLove-aanvoerdersband'

door Brent Tomassen 72

Bron The Telegraph

Telegraph: 'FIFA verbiedt dragen van OneLove-aanvoerdersband'

door Brent Tomassen 72

Bron The Telegraph

Laatst geüpdatet

De FIFA heeft het dragen van de OneLove-aanvoerdersband verboden, zo meldt The Telegraph. Hoewel er nog niks is meegedeeld aan de aanvoerders van de landen die met de band aandacht willen vragen voor gelijkheid, zijn de geluiden vanuit Engeland zondag dat het dragen van de OneLove-band niet wordt goedgekeurd door de mondiale voetbalbond.

'Tijdens het laatste gesprek tussen de teamofficials en de FIFA-wedstrijdcommissaris op zondag, heeft de FIFA dit nieuws bekend gemaakt', schrijft het Engelse medium. 'Sommige Europese landen die hebben beloofd de armband in Qatar te zullen dragen, maken zich zorgen dat de aanvoerder van het team kan worden geschorst zodra de wedstrijd begint, hoewel dat nog niet aan de spelers is meegedeeld.' Zaterdag lanceerde de FIFA alternatieve aanvoerdersbanden, maar de landen die toegezegd hebben de OneLove-band te dragen, hebben dit voorstel afgewezen.

The Telegraph legt vervolgens uit dat het overleg tussen de FA en de FIFA een standaardoverleg is geweest. 'De operatiegroepen van het Engelse en Wales-team hadden beide een ontmoeting met FIFA-functionarissen voorafgaand aan hun openingswedstrijden in Qatar. Dat is een standaardoverleg dat voor elke wedstrijd plaatsvindt met officials van beide kanten. De FIFA weigerde commentaar te geven.'

Eerder liet Virgil van Dijk als aanvoerder van het Nederlands elftal zich uit over een mogelijke gele kaart voor het dragen van de OneLove-aanvoerdersband: 'Als dat het geval zou zijn, is het iets wat we met elkaar moeten bespreken. Ik heb er nog niks over gehoord. Als er eventuele sancties op komen, bijvoorbeeld een gele kaart, dan moeten we het erover hebben. Dat is niet lekker. Ik speel niet graag met een gele kaart op zak, helemaal niet als we het kunnen voorkomen. We zullen het zien. Als we iets horen, dan zullen we het intern bespreken.'

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Senegal wint. Check snel hoe het werkt!

Sportbookies heeft de beste WK wedtips op een rijtje gezet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.