Taylor zoekt naar woorden na afgang: 'Schandalig, veel meer kan ik niet zeggen'

door Jesse ter Haar 78

Bron ESPN

Bron ESPN

Kenneth Taylor kan moeilijk leven met de manier waarop Ajax zondag onderuit is gegaan tegen Feyenoord. De Rotterdammers waren met 6-0 te sterk voor de Amsterdammers en dat doet zeker een kind van de club als Taylor pijn.

'Ik heb er niet heel veel woorden voor. Hier met 6-0 verliezen, is gewoon schandalig', vertelt de middenvelder in gesprek met ESPN. 'Ik kan er niet veel meer over zeggen. We kregen de 1-0 tegen rond de dertigste minuut en dan krijgen we daarna binnen vijf minuten de 2-0 en 3-0 tegen. Dan komt je in de rust bij elkaar en proberen we ons op te peppen voor de tweede helft. Dan is het volgens mij in de 55ste minuut weer raak en zie je dat het gewoon inzakt.'

De verslaggever van dienst merkt op dat de Ajacieden telkens weer vanaf 'min vijf' moeten beginnen. Taylor erkent dat en gaat aan de haal met de uitspraak. 'Het is elke keer een paar wedstrijden winnen en dan kom je weer op min vijf. Dat gebeurt dit seizoen gewoon tien keer. Dat is geen kwaliteit, want we hebben spelers met heel veel kwaliteiten. Zo’n wedstrijd als vandaag (zondag, red.) mag gewoon niet.'

John van 't Schip

Aan de wil en inzet van hoofdtrainer John van 't Schip ligt het niet, zo verzekert Taylor voor de camera. Zelfs bij een 3-0 achterstand in de rust heeft Van 't Schip nog getracht de aanknop van zijn ploeg te vinden. 'De trainer wil ons altijd oppeppen en dat heeft hij in de rust gedaan. Maar we hebben het gewoon niet laten zien.'