Taylor: 'Denk dat ik een goede wedstrijd speelde, alleen jammer van die ene grote kans'

door Bart Veenstra 234

Bron Ajax.nl

Taylor: 'Denk dat ik een goede wedstrijd speelde, alleen jammer van die ene grote kans'

door Bart Veenstra 234

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor baalt van het gelijkspel tussen Ajax en PSV. De middenvelder heeft het idee dat Ajax - gezien de kansen die de ploeg creëerde - de wedstrijd had kunnen winnen. Na doelpunten van Steven Berghuis en Luuk de Jong eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

'We hebben kansen gehad om te winnen', vertelt Taylor in een interview met Ajax.nl. 'Ik denk dat we fel begonnen en goed de duels pakten. We hadden zoals elke wedstrijd een plan en dat voerden we gewoon goed uit', vertelt Taylor, die zag dat Ajax enkele goede kansen niet wist te benutten. 'Ik zelf ook: een keer pakte de keeper ‘m goed en de ander moet gewoon op doel. Dan is het een goal.'

Taylor beloonde zichzelf daardoor niet, zo stelt hij. 'Ik denk dat ik een goede wedstrijd speelde, alleen jammer van vooral die ene grote kans. Die moet er gewoon in. Daar baal ik wel van', aldus de middenvelder, die terugkijkt op een 'zware' wedstrijd. 'Veel jongens hadden volgens mij ook kramp. Je speelt deze wedstrijden met het hart, want je wil ze gewoon winnen voor de club en iedereen die Ajax support. En natuurlijk voor jezelf en het team.'

Debuut Jordan Henderson

Met Jordan Henderson binnen de lijnen werd het middenveld van Ajax versterkt met een zeer ervaren kracht. Taylor laat weten onder de indruk te zijn van de Engelsman. 'Hij doet heel veel dingen tegelijk en daaraan merk je dat hij heel ervaren is. Hij is niet alleen met zichzelf bezig, maar ook met iedereen om hem heen', zegt Taylor, die Henderson ook een toevoeging vindt op voetballend gebied. 'Met alles eigenlijk: bal aannemen, wegdraaien, op het juiste been inspelen. Ik denk dat als je naar hem kijkt je dat wel ziet. Mij viel het gelijk op', aldus een lovende Taylor.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.