Taylor baalt van gemiste kansen: 'Ik had een hattrick kunnen maken'

door NielsOpdam 106

Bron NU.nl

Taylor baalt van gemiste kansen: 'Ik had een hattrick kunnen maken'

door NielsOpdam 106

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor weet dat hij donderdagavond een hattrick kon scoren tegen Olympique Marseille, zo vertelt hij op de persconferentie, geciteerd door NU.nl. Ajax kwam snel op een 2-0 voorsprong tegen de Franse ploeg, maar de Amsterdammers gaven de voorsprong snel weg en uiteindelijk werd het 3-3 in de Johan Cruijff ArenA.

Maurice Steijn vertelde na afloop op de persconferentie dat Taylor in de wedstrijd vijf kansen kreeg. De Ajax-middenvelder benutte er slechts één. Taylor baalt van zijn gemiste kansen. 'Ik had een hattrick kunnen maken. Die 3-2 was belangrijk, maar de andere kansen hadden er ook gewoon in gemoeten', concludeert de middenvelder.

In de eerste helft kreeg Taylor een grote kans, die hij niet benutte. Zijn teamgenoot Brian Brobbey vroeg om de bal, maar kreeg hem niet van Taylor. 'Daarvoor heb ik van Brian op m'n donder gekregen. Hij was wel boos. Maar ik zag hem echt niet staan. Anders had ik de bal wel gegeven, dat weet Brian ook wel', zegt de middenvelder lachend. Na zijn wedstrijd tegen Olympique Marseille hoopt Taylor zondag ook op een basisplek tegen Feyenoord. 'Hopelijk heb ik het vandaag (donderdag, red.) laten zien.'

'Ik ben daar alleen maar sterker van geworden'

Voor Taylor was het geen makkelijke periode, omdat hij een tijdje op de bank zat bij Ajax. Eerder kreeg het talent ook al een klap te verwerken bij het Nederlands elftal, zo vertelt hij donderdagavond. Tijdens de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk werd de Ajacied al na 33 minuten gewisseld. 'Dat deed pijn. Al ben ik ook wel reëel. In voetbal heb je geen tijd om erbij stil te staan en moet je door. Ik ben er denk ik alleen maar sterker van geworden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.