Tagliafico bevestigt vertrekwens nogmaals: 'Ajax weet dat ik een transfer wil maken'

door BadembaBarrie 102

Bron Cadena SER

Tagliafico bevestigt vertrekwens nogmaals: 'Ajax weet dat ik een transfer wil maken'

door BadembaBarrie 102

Bron Cadena SER

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico hoopt deze zomer nog altijd een nieuwe club te vinden. Die wens bevestigt de linksback in gesprek met Cadena SER, geciteerd door VoetbalPrimeur. Tagliafico gaat tevens in op zijn stukgelopen transfer naar FC Barcelona van afgelopen winter.

Wat betreft zijn toekomst is Tagliafico helder. 'Ik lig nog een jaar vast, maar Ajax weet dat ik nog steeds een transfer wil maken', aldus de Argentijns international. Tagliafico hoopt al langer op een stap naar het buitenland, maar het kwam er tot nu toe telkens niet van.

Afgelopen januari was een vertrek van de publiekslieveling dichterbij dan ooit. FC Barcelona was concreet, kwam eruit met Tagliafico, maar wist niet tot een akkoord met Ajax te komen. Tagliafico legt uit wat er gebeurde. 'Barcelona wilde een huurdeal, met een optie tot koop. Ajax vroeg ongeveer vijf miljoen euro. Uiteindelijk is het daarom niet door gegaan.'

'Voor iedereen gunstig'

Kort na afloop van de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen, op bezoek bij Vitesse, ging Tagliafico ook al in op zijn toekomst. Ook destijds stak hij zijn ambitie niet onder stoelen of banken, maar daar voegde hij wel een belangrijke nuance aan toe. 'Ik heb altijd de wens gehad om over te stappen. Maar dat gebeurt alleen als het voor iedereen gunstig is.'

Of Tagliafico zijn gewenste stap naar het buitenland krijgt, is uiteraard ook afhankelijk van of clubs zich bij Ajax voor de linksback zullen melden en zo ja, welke clubs dat zijn. Barça was in de winter nog de belangrijkste gegadigde voor de diensten van de Argentijn, maar wordt nu volop gelinkt aan Chelsea-linksback Marcos Alonso. Zodoende is het de vraag hoe Tagliafico's opties er komende zomer concreet uit zullen zien.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.