Tadić klaar voor WK: 'We zijn hier om samen historie te schrijven voor Servië'

door Cristian de Jong 1

Bron Algemeen Dagblad

Tadić klaar voor WK: 'We zijn hier om samen historie te schrijven voor Servië'

door Cristian de Jong 1

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Dusan Tadić lijkt klaar te zijn voor zijn tweede wereldkampioenschap. Donderdagavond begint de Ajacied met Servië aan het eindtoernooi tegen topfavoriet Brazilië. Naast Brazilië zit Tadić ook nog in een poule met Zwitserland en Kameroen. De aanvaller gelooft dat zijn ploeg kansrijk is op een plekje in de knock-outfase.

Toch weet Tadić daarnaast ook dat het geen gemakkelijke opgave gaat worden. 'Als je naar alle poules op het WK kijkt, zitten wij in de zwaarste, denk ik', zegt Tadić tegenover het Algemeen Dagblad.

Mogelijke gouden generatie

Eerder gaf de Ajacied op een persconferentie al aan dat de Servische nationale ploeg sterker dan ooit lijkt. Op dit WK moet gaan blijken of dat klopt. 'De resultaten bepalen of wij een gouden generatie zijn', vertelt hij. In 2018 was de groepsfase meteen ook het eindstation voor Servië. Het land van Tadić gaat met veel dezelfde spelers beginnen aan het WK in Qatar. 'Ik hoop dat dat helpt'.

Tadić komt vervolgens terug op de mogelijke gouden generatie. Servië heeft namelijk veel talent binnen de selectie en is hiermee wellicht een land om serieus rekening mee te houden. 'We hebben mooie dingen laten zien, door onder meer Portugal te verslaan. Serviërs zien veel verbetering onder Dragan Stoj- kovic, een coach met energie en charisma.' De Servische ploeg lijkt dus klaar te zijn voor het WK. 'We zijn op het WK om samen lol te maken, maar ook en vooral om samen historie te schrijven voor Servië', aldus Tadić

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.