Swart: 'Oud-spelers Ajax moeten lekker bij Lucky Ajax komen voetballen'

door Brent Tomassen 6

Bron Ajax TV

Swart: 'Oud-spelers Ajax moeten lekker bij Lucky Ajax komen voetballen'

door Brent Tomassen 6

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Sjaak Swart is nog altijd trots op het bestaan van Lucky Ajax. De voormalig rechtsbuiten is al sinds de start van het elftal van oud-Ajacieden in 1992 een vaste waarde. 'Je hebt vaak met spelers die stoppen met voetballen, die doen helemaal niks meer. Ze moeten blijven voetballen.'

'We bestaan 2 december dertig jaar', vertelt Swart op de première van de documentaire Lucky Ajax in Griekenland tegenover Ajax TV. 'Lucky Ajax is natuurlijk een team van spelers die zoveel jaar in het eerste gespeeld hebben. Ín het begin waren het honderd wedstrijden. Dat hebben we een beetje minder gemaakt, omdat een hoop spelers na twee, drie jaar weer weg gaan. Je hebt vaak met spelers die stoppen met voetballen, die doen helemaal niks meer. Ze moeten lekker blijven voetballen in Lucky Ajax. Dat doe ik al dertig jaar.

Mister Ajax vervolgt met een groot advies voor andere oud-spelers van de Amsterdamse club: 'Dat is een goede les voor anderen, want als je lang niks meer doet krijg je allerlei kleine blessures. Dat is niet nodig. Blijf lekker voetballen. Dan heeft Ajax plezier en jij ook.'

Simon Tahamata is één van de vele oud-spelers die namens Lucky Ajax regelmatig in actie komt. 'Dat ik in Lucky Ajax speel is een grote eer', vindt de voormalig buitenspeler.' Zonder Lucky Ajax zou het heel raar zijn, het moet gewoon blijven bestaan', zijn dan ook de woorden richting de toekomst van het team vol sterren uit het roemruchte Ajaxverleden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.