'Steijn houdt reglement Ajax in stand: geen petjes en telefoons op de club'

door Jesse ter Haar 83

Bron Voetbal International

'Steijn houdt reglement Ajax in stand: geen petjes en telefoons op de club'

door Jesse ter Haar 83

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn heeft besloten het gedragsreglement van Ajax in stand te houden, zo schrijft Voetbal International. Dit wil zeggen dat de spelers van de Amsterdamse club zich op de club aan enkele opgestelde regels moeten houden.

De nieuwe oefenmeester van Ajax had de kans om zaken aan het reglement toe te voegen of wellicht in onderling overleg te verwijderen, maar daartoe besloot hij niet. Bij Ajax is het - al enige tijd en dus ook komend seizoen - onder andere verboden om petjes te dragen en telefoons te gebruiken op de club én is het verplicht om het publiek te bedanken na een wedstrijd.

Op zijn eerste officiële dag als trainer van Ajax kreeg Steijn het reglement voor de eerste selectie te zien. Hierin zijn dus de gedragsregels voor de spelers opgenomen. Het is voor hem nieuw, want bij zijn vorige clubs werd zoiets niet gehanteerd. Wel is hij iemand die wil dat spelers ‘normaal’ doen. En een keer te laat komen kan, maar het mag niet uit de hand lopen en meerdere keren per week gebeuren.

Maduro en Bakkati leiden trainingen

Steijn merkte tijdens zijn beginperiode bij Ajax al meteen dat alles veel groter is. Vooral de mensen met wie hij samen komt te werken zijn er veel meer. Hij gaat in de eerste weken observeren en analyseren en gaat er daarna zijn eigen manier van werken op loslaten. In de eerste dagen van de voorbereiding valt dan ook op dat vooral Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati de veldtrainingen leiden.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.