Sportminister Helder (VVD) pleit voor puntenaftrek bij misdragingen voetbalsupporters

door Bart Veenstra 86

Bron Dagblad van het Noorden

Sportminister Helder (VVD) pleit voor puntenaftrek bij misdragingen voetbalsupporters

door Bart Veenstra 86

Bron Dagblad van het Noorden

Laatst geüpdatet

Sportminister Conny Helder ziet wel wat in de plannen van haar partij, de VVD, om punten af te trekken van betaald voetbalclubs waarvan de supporters zich misdragen. De discussie is opgelaaid sinds De Klassieker van vorige week in het bekertoernooi. In die wedstrijd kreeg Ajax-middenvelder Davy Klaassen vanuit het Feyenoord-publiek een voorwerp - vermoedelijk een aansteker of batterij - op zijn hoofd gegooid.

'Daar sta ik van harte achter', wordt Helder geciteerd door onder meer het Dagblad van het Noorden. Helder benadrukt wel dat er veel verschillende ideeën zijn om wangedrag van voetbalsupporters tegen te gaan. Ze wil dan ook in gesprek met de KNVB over dit onderwerp.

'Het moet een familiefeest zijn waar je gewoon je kinderen mee naartoe kan nemen', zegt Helder. Het kabinet is al langer in gesprek met de KNVB, de clubs, gemeenten en de politie om problemen bij wedstrijden in het betaalde voetbal tegen te gaan. De discussie is sinds vorige week na het incident in de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax weer flink gaande. In dat duel kreeg Klaassen, zoal geschreven, een voorwerp vanuit het Feyenoord-publiek op zijn hoofd gegooid.

VVD heeft meer voorstellen

'Dit is natuurlijk een moment dat allerlei ideeën naar boven komen”, zegt Helder. De sportminister wil verschillende plannen bespreken met de betrokken partijen. Een van die voorstellen kwam dus van haar eigen VVD. Die politieke partij zou graag zien dat er puntenaftrek komt voor clubs waarvan de supporters zich misdragen. Daarnaast zouden stadionverboden beter moeten worden gehandhaafd. Als het aan de VVD ligt wordt de bijdrage van disproportionele politie-inzet bij een wedstrijd, zowel in als buiten het stadion, doorberekend aan de KNVB.

Verwacht jij dat Ajax minstens vier doelpunten maakt tegen FC Emmen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.