‘Snel akkoord tussen Ajax en Juventus over Ihattaren ligt niet voor de hand’

door Thijs Zwagerman 90

Bron De Telegraaf

‘Snel akkoord tussen Ajax en Juventus over Ihattaren ligt niet voor de hand’

door Thijs Zwagerman 90

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax lijkt nog wel even geduld te moeten hebben bij het aantrekken van Mohamed Ihattaren. Volgens De Telegraaf zal het niet tot een snel akkoord tussen Ajax en Juventus komen, omdat er nog veel financiële problemen moeten worden verholpen.

Donderdag werd bekend dat Ajax zich graag wil versterken met Ihattaren, maar zijn huidige werkgever Juventus werkt vooralsnog niet mee, zo weet De Telegraaf. ‘Een snel akkoord ligt niet voor de hand, omdat er volop financiële issues op te lossen zijn. Ook tussen Ihattaren en Juventus, dat tot dusver nog geen euro heeft overgemaakt aan de speler. Terwijl hij ook van Sampdoria nog geen eurocent salaris heeft gekregen. Eerder liep FC Utrecht, dat met Juventus op hoofdlijnen rond was over het huren van Ihattaren, vast op dit deel van het verhaal.’

Hoewel Ihattaren dus waarschijnlijk niet op zeer korte termijn zal worden gecontracteerd door Ajax, is de kans nog altijd wel groot dat de linkspoot deze transferperiode naar de Amsterdamse club verkast. ‘Aan de andere kant heeft Juventus er wel belang bij om voor het einde van de maand tot een oplossing te komen, want een talent dat tussen wal en schip blijft hangen kost altijd meer geld dan wanneer de speler, die nog tot medio 2025 onder contract staat, weer ergens aan spelen toekomt’, schrijft De Telegraaf.

Overmars sprak met Dursun

De krant meldt verder dat Ihattaren inmiddels heeft gesproken met Ajax-trainer Erik ten Hag en dat Marc Overmars contact heeft gehad met Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Ihattaren. Ook oud-Ajacied Gerald Vanenburg, die momenteel met Ihattaren werkt aan zijn fitheid, gaf positieve feedback, waarna de interesse van Ajax in Ihattaren concreter werd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties