Sneijder trekt handen van Ihattaren af: 'Hij kan de knop nog niet omzetten'

door Jesse ter Haar 196

Bron Veronica Offside

Sneijder trekt handen van Ihattaren af: 'Hij kan de knop nog niet omzetten'

door Jesse ter Haar 196

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder gaat Mohamed Ihattaren niet langer helpen om zijn voetbalcarrière weer op te pakken. Twee weken geleden ging hij aan de slag met de - officieel nog - Ajacied, maar de linkspoot krijgt het niet voor elkaar om volle bak aan de slag te gaan.

'Het is een moeilijk verhaal, het gaat niet best', aldus Sneijder bij Veronica Offside. 'Hij heeft wel de passie en de vreugde, alleen hij kan de knop nog niet omzetten. Dat heb ik geconcludeerd, en dan is het voor mij ook moeilijk om daarmee aan de slag te gaan. Voor hemzelf is het vervelend, voor mij niet. Misschien is het goed dat ik m'n handen er nu even van aftrek. Voor mij is het nu klaar.'

Op mentaal gebied krijgt Ihattaren het zodoende niet voor elkaar, maar aan zijn voetbalkwaliteiten twijfelt Sneijder nog altijd niet. 'We kennen allemaal zijn kwaliteiten, hij heeft ze begin dit seizoen bij Ajax laten zien en eerder ook bij PSV. Het moet goed zitten in je bovenkamer en je moet de juiste mensen om je heen hebben. Hij heeft er zelf voor gezorgd dat ik niet meer met hem werk. Ik heb hem een bericht gestuurd en hoop dat hij het op gaat pakken. Maar ik ga hem daar niet meer in steunen.'

De situatie van Ihattaren

Een week geleden was Sneijder nog vol goede moed. Nadat Ihattaren contact met hem had gezocht, gingen de twee veel met elkaar in gesprek. Het trainen was inmiddels ook opgestart, maar dat verliep dus niet geheel naar wens. De oud-Ajacied zou met het talent meegaan naar Juventus - de club waar hij zich in het nieuwe jaar weer moet melden - maar die reis zal Ihattaren dus zonder Sneijder moeten maken.

In de dagen na het nieuws over de samenwerking tussen Sneijder en Ihattaren kwam naar buiten dat de jongeling veel tijd doorbrengt bij de familie Nouri. 'Bij Mo en de rest van de familie Nouri voel ik me volkomen vrij om al mijn problemen te bespreken. En als je dat doet, kun je ze oplossen', gaf hij toen aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.