'Sjaak leeft nog steeds als een profvoetballer'

door Thijs Zwagerman 1

'Sjaak leeft nog steeds als een profvoetballer'

door Thijs Zwagerman 1

Laatst geüpdatet

Het boek van Sjaak Swart werd zaterdagmiddag officieel gepresenteerd. De Telegraaf was erbij en vroeg wat oud-Ajacieden naar het geheim van Mister Ajax. Waarom is de deze week 80 jaar geworden rechtsvoor nog steeds zo fit?

'Hij leeft nog steeds echt als een profvoetballer, eet altijd gezond. In zijn hoofd is hij nog steeds profvoetballer. Dat is denk ik zijn geheim. Pas als hij stopt met voetbal, denk ik dat hij heel snel oud wordt. Dat moet hij dus nog maar even niet doen,' zo zei Justin Swart - de kleinzoon van Sjaak Swart - tegen De Telegraaf.

Dat Swart überhaupt nog voetbalt, vindt oud-Ajacied John Heitinga fantastisch. De voormalig verdediger waardeert Mister Ajax enorm: 'Als je op 80-jarige leeftijd nog steeds kunt trainen en spelen, dan neem ik daar gewoon mijn petje voor af. Sjaak is puur, oprecht en een echte winnaar. Ik speel soms nog weleens mee met Lucky Ajax en daar straalt hij dat ook in alles uit. Het enige dat hij wil is winnen.

Ook Rob Witschge heeft respect voor Swart, al weet hij wel waarom het Ajax-icoon er zo fit uit ziet: 'Hij maakt zich overal druk om en traint natuurlijk twee keer in de week. Ook laat hij zich volgens mij nog iedere dag verzorgen en losgooien, dat houdt je natuurlijk wel fit.'

Het boek van Sjaak Swart is hier te bestellen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties