Sierhuis verwacht lastig uitduel met Ajax: 'We zullen normaal gesproken niet veel kansen krijgen'

door Jon van Dam 6

Bron NOS

Sierhuis verwacht lastig uitduel met Ajax: 'We zullen normaal gesproken niet veel kansen krijgen'

door Jon van Dam 6

Bron NOS

Kaj Sierhuis verwacht dat het zondag een lastige opgave wordt voor Fortuna Sittard om een resultaat te halen bij Ajax. Dat laat de aanvaller van de Limburgse club, die zelf lang in Amsterdam speelde, weten in gesprek met de NOS.

Sierhuis was tot en met 2018 actief bij Ajax, alvorens hij werd verhuurd aan FC Groningen. Ondanks dat de spits nooit doorbrak, koestert hij warme herinneringen aan zijn tijd in de hoofdstad. 'Ajax is een groot deel van mijn opvoeding geweest. Ik heb tien jaar op de Toekomst rondgelopen, daar was ik bijna vaker dan thuis. Je leert op de Toekomst bepaalde normen en waarden en je wordt er als voetballer gevormd.'

Dit seizoen werd Sierhuis door Fortuna Sittard overgenomen van het Franse Stade Reims. In de Eredivisie was de aanvaller tot dusver al goed voor negen doelpunten. Sierhuis kan lastig zeggen of er tegen Ajax een tiende bijkomt. 'Ik ga er natuurlijk keihard mijn best voor doen, maar het zal niet makkelijk worden. We zullen normaal gesproken niet veel kansen krijgen.'

Speelt Sierhuis ooit nog voor Ajax?

De 25-jarige Sierhuis weet niet of hij in de toekomst ooit nog voor Ajax zal spelen. 'Als voetballer heb je natuurlijk ambities en wil je het hoogst haalbare bereiken. Waar mijn plafond ligt, durf ik niet in te vullen. Maar de stap van Fortuna naar Ajax is erg groot', besluit de spits. Het duel tussen Ajax en Fortuna Sittard begint zondag om 14.30 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.