Seedorf over benefietwedstrijd: 'Een mooie start maken van een langdurig project'

door Brent Tomassen 56

Bron Vandaag Inside

Seedorf over benefietwedstrijd: 'Een mooie start maken van een langdurig project'

door Brent Tomassen 56

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Clarence Seedorf is blij dat hij een benefietwedstrijd heeft weten te organiseren tussen de Ajax Legends en de BIF All Stars. Het laatste team werd samengesteld door de oud-middenvelder en vertegenwoordigde de Black Impact Foundation. Onder meer Claude Makélélé, Dida en Sol Campbell waren van de partij in Amsterdam.

'Het was geen makkelijke trip om dit allemaal voor elkaar te krijgen, maar uiteindelijk staan we hier', vertelt Seedorf in gesprek met Vandaag Inside. 'We gaan hier een mooie start maken van iets wat natuurlijk een langdurig project is.' Zelf was de oud-speler van Ajax, AC Milan en Real Madrid vooral bezig met de organisatie van het evenement. 'Er zit hier een missie achter. Alles wat voetbal betreft is het makkelijke gedeelte.'

Seedorf heeft zelf een duidelijke toekomstvisie voor de Black Impact Foundation. 'Over vijf jaar denk ik dat wij een wereldbekendheid hebben gecreëerd met deze movement. Vanochtend is waar het allemaal om draait. Natuurlijk is de wedstrijd waar je alle mensen op één plek kan brengen, maar vanochtend waren we allemaal bij de kinderen tussen de zes en vijftien jaar. Dat is het inspirerende gedeelte en dat willen we steeds grootschaliger gaan doen.'

'Wij zijn ook zo begonnen' 

Met de Black Impact Foundation hoopt de oud-international, die zelf de functie van voorzitter bekleedt, een inclusieve maatschappij te creëren en hij is blij dat hij dat met andere oud-spelers kan doen door voetbal in te zetten. 'Wij zijn ook zo begonnen en als je dat kan meegeven, ook aan de ouders, dat is waar we het voor doen. De wedstrijd in het Olympisch Stadion eindigde uiteindelijk in een 4-2 zege voor de Ajax Legends, ondanks een tegengoal van Seedorf zelf. De andere doelpunten kwamen op naam van Ryan Babel, Kiki Musampa, Siem de Jong en eigen goals van George Boateng en Ricardo van Rhijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.