'Schreuder heeft zomers transferbeleid als wisselgeld ten opzichte van Ajax-directie'

door BadembaBarrie 135

Bron Algemeen Dagblad

'Schreuder heeft zomers transferbeleid als wisselgeld ten opzichte van Ajax-directie'

door BadembaBarrie 135

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax' transferzomer speelt een belangrijke rol in het voorlopige aanblijven van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Ajax. Dat schrijft Johan Inan in het Algemeen Dagblad. De journalist stelt dat het feit dat er bij Ajax zoveel meer basisspelers zijn vertrokken dan van te voren aan Schreuder was beloofd.

Inan schrijft dat de technische beleidsbepalers vinden dat er 'verzachtende omstandigheden gelden voor Schreuder.' Dat heeft alles te maken met het transferbeleid van afgelopen zomer. Zo was het niet de bedoeling of afspraak dat Lisandro Martínez en Antony nog zouden vertrekken. Daarbij kreeg Schreuder niet de gewenste vervanger voor de Braziliaan, omdat de transfer van Hakim Ziyech niet doorging. Ook de gewenste keeper, in dit geval Odysseas Vlachodimos, kwam niet.

Dat de keepers- en rechtsbuitenposities nu tot de kwetsbaardere bij Ajax horen, bewijst in dat opzicht Schreuders gelijk, zo stelt Inan. De technische beleidsbepalers bij Ajax zien dat ook. 'Zodoende voelen zij zich medeverantwoordelijk voor de vooralsnog mislukte metamorfose. En dat is ook meteen het wisselgeld van Schreuder', aldus Inan.

Ajax derde

De realiteit is dat Ajax er, met nog één wedstrijd te gaan tot de lange winterstop vanwege het WK, verre van ideaal voorstaat. Door de nederlaag tegen PSV en het gelijke spel tegen Vitesse zakten de Amsterdammers al naar de tweede plaats en werden de Eindhovenaren de nieuwe koploper. Doordat Feyenoord zijn inhaalduel van SC Cambuur won, klommen ook de Rotterdammers donderdagavond over Ajax heen, waardoor de ploeg van Schreuder nu derde staat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.