Derksen in de bres voor Schreuder: 'Media doen er alles aan om daar een crisis te veroorzaken'

door BadembaBarrie 72

Bron Vandaag Inside

Derksen in de bres voor Schreuder: 'Media doen er alles aan om daar een crisis te veroorzaken'

door BadembaBarrie 72

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen vindt het te makkelijk om Alfred Schreuder de schuld te geven van Ajax' slechte prestaties. Bij Vandaag Inside sprong de journalist in de bres voor de trainer van Ajax. Zo vond Derksen het puntenverlies tegen Vitesse (2-2) vooral te wijten aan individuele fouten.

'Ik vind dat de Nederlandse media er alles aan doen om daar een crisis te veroorzaken', stelt Derksen, refererend aan Ajax. Als hij er door presentator Wilfred Genee op gewezen wordt dat de Amsterdammers dit seizoen al zeven nederlagen leden en twee keer gelijkspeelden, wuift Derksen dat weg en focust hij zich op het gelijke spel tegen Vitesse. 'Het was een wonder dat Vitesse 2-2 speelde. Ajax speelde niet goed, maar die hadden met vier goals verschil moeten winnen.'

Dat het voor Ajax alsnog misging, ligt vooral aan de gemaakte individuele fouten, aldus Derksen. 'Ze werden twee keer geklopt vanwege onervaren verdedigers op een counter door een jongen die zo razendsnel is dat hij niet in te halen is, als je geen goede rugdekking geeft', stelt de vaste tafelgast. Schreuder verdient dan ook niet zoveel kritiek als hij krijgt, vindt Derksen. 'Die trainer krijgt nu ten onrechte alles over zich heen, maar het waren eerder verdedigende fouten en we hebben ook nog eens een zoutzak van een keeper daar staan die ook nog mee schijnt te moeten naar Qatar', aldus de journalist, onder meer doelend op Remko Pasveer.

Vier uit twaalf voor Ajax

Schreuder staat vanuit de media en fans onder steeds meer druk, gezien de slechte resultaten die hij de afgelopen weken met Ajax boekt. Zo won de trainer slechts vier van de laatste twaalf duels met Ajax. Van de overige acht duels gingen er zes verloren en eindigden er twee in een gelijk spel. Door het puntenverlies tegen Vitesse en de overwinning van Feyenoord op SC Cambuur is Ajax nu weggezakt naar de derde plaats in de Eredivisie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.