Schreuder blij met Lucca: 'Als hij zich verder ontwikkelt kan hij als spits beginnen komende tijd'

door Cristian de Jong 70

Bron AS

Schreuder blij met Lucca: 'Als hij zich verder ontwikkelt kan hij als spits beginnen komende tijd'

door Cristian de Jong 70

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder geeft in de persconferentie richting Ajax-Napoli aan tevreden te zijn over het spel van Lorenzo Lucca. De boomlange Italiaan kwam afgelopen zomer op huurbasis over van AC Pisa, dat uitkomt op het tweede niveau in Italië. Lucca moet het tot nu toe doen met korte invalbeurten, maar maakte in het begin van het seizoen voornamelijk zijn minuten bij Jong Ajax.

Lucca maakt tot dusver een goede indruk op Schreuder. 'We zijn tevreden met de ontwikkeling van Lucca, hij ontwikkelt zich goed', vertelt de oefenmeester. In de afgelopen twee wedstrijden mocht de 22-jarige spits twee keer tien minuten invallen. Scoren deed hij echter nog niet in het eerste. 'Hij is nog altijd jong, in de laatste wedstrijden viel hij goed in, zeker op bezoek bij AZ.'

De Italiaan zal in de aankomende periode de concurrentie aan moeten gaan met spelers zoals Brian Brobbey en Mohammed Kudus. Schreuder vertelt dat Lucca het vooralsnog moet doen als invaller. 'We hebben andere spelers die als spits kunnen spelen. Hij zal voor nu vooral van de bank komen, maar als hij zich verder ontwikkelt, kan hij ook als spits beginnen in de komende tijd.'

Lucca in de Champions League

Lucca is met zijn 2.01 meter de langste speler in de huidige selectie van Ajax. Als spits komt zijn lengte volgens Schreuder goed van pas. Ook zijn vechtlust valt op bij zijn oefenmeester. 'Hij is sterk in de lucht en hij is een vechter.' Aankomende dinsdag speelt Ajax een belangrijke wedstrijd tegen Napoli in de Champions League. Lucca maakte tot dusver nog geen minuten in het miljoenenbal. Wel zat de Italiaan telkens bij de selectie.

Denk jij dat Ajax voor rust het enige doelpunt maakt? Zet in een verdien 21,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.