Schöne blikt terug op wedstrijd tegen Spurs: 'Dat was ook iets wat ons nooit overkwam'

door Bauke van Elk 170

Bron Fresia & Milan parkeren de bus

Lasse Schöne ziet de halve finale tegen Tottenham Hotspur als de meest bizarre wedstrijd in zijn tijd bij Ajax. In de podcast Fresia & Milan parkeren de bus bespreken de ESPN-presentatoren de nasleep van de halve finale in het succesvolle Champions League seizoen.

De Deen lijkt nog steeds niet te kunnen geloven dat het Ajax waarin hij destijds speelde de finale van de Champions League niet wist te bereiken: 'Dat je gewoon met 1-0 uit wint en je staat met 2-0 voor in de rust. En dan nog 2-3 verliezen, dat was wel bizar.'

Het ongeloof zit de middenvelder vooral in het feit dat Ajax weinig weggaf in de slotfases van wedstrijden. 'Dat was ook iets wat ons nooit overkwam, ik had ook niet het gevoel dat wij in de rust waren van: dat doen we nog wel even, gewoon 45 dan zijn we er.'

Nadat werd gefloten voor de rust in de Johan Cruijff ArenA stond Ajax na twee wedstrijden stevig in het voordeel ten opzichte van de tegenstander om de finale van het kampioenenbal te bereiken: toch was er van gemakzucht geen sprake in de kleedkamer toentertijd. 'Tuurlijk waren we blij maar het is niet dat wij de polonaise liepen in de rust', aldus Schöne. De oud-Ajacied benadrukt daarna nog eens dat het heel raar was dat Ajax het weggaf in de tweede helft: 'Dat is iets wat ons niet overkwam, dus heel raar.'

Uren na het eindsignaal

Nadat de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit blies wist Ajax dat het definitief was uitgeschakeld en de finale niet werd bereikt. Het ongeloof was groot binnen de selectie, aldus Schöne. 'Het was wel heel stil ja. Douchen, omkleden, boven een biertje doen en dan heel gauw naar huis. Je praat wel met wat jongens maar het was een beetje onwerkelijk dat het überhaupt gebeurd is.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!