Sánchez moest lang wachten op rondkomen Ajax-transfer: 'Ik sliep er niet van'

door Brent Tomassen 120

Bron ESPN

Sánchez moest lang wachten op rondkomen Ajax-transfer: 'Ik sliep er niet van'

door Brent Tomassen 120

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Jorge Sánchez is er nog altijd blij mee dat zijn transfer van Club América naar Ajax rond is gekomen. De Mexicaans international moest lang wachten tot het verlossende nieuws dat er een akkoord was bereikt tussen de clubs. Ook vertelt de 24-jarige verdediger over het wennen aan Amsterdam en de belangrijke rol van Edson Álvarez in zijn komst naar Nederland.

'Amsterdam is heel rustig. Alles sluit om zes uur', vertelt Sánchez in gesprek met ESPN voorafgaand aan het WK in Qatar. 'Daar moet in je in het begin even aan wennen. Je eet veel vroeger, tussen twaalf en één uur 's middags, ook dat is wennen. Ik sta op, ga trainen en als ik klaar ben, afhankelijk van het trainingsschema, ga ik nog een koffietje drinken met mijn vrouw of met mijn kinderen naar de speeltuin. 's Avonds rust ik uit met een film, wat kun je anders doen met dit weer dan thuis op de bank liggen?', lacht de rechtsback terwijl hij praat over zijn dagelijkse routine.

De overstap naar Amsterdam betekent ook een grote afstand tussen Sánchez en zijn familie. De back mist zijn naasten dan ook, maar blijft positief. 'Ik ben heel close met mijn ouders, ooms, tantes en vrienden, maar heb het voorrecht dat veel vrienden en familieleden in staat zijn om regelmatig hier op bezoek te komen. Dus mijn moeder komt hier over twee weken, voor twee maanden. Dat is best veel. Zo kan ik iedereen die ik mis toch zien.'

'Het waren de twee moeilijkste weken uit mijn leven'

Sánchez stond naar eigen zeggen al langer op de radar van Ajax en mede dankzij zijn goede vriend Edson Álvarez werd de deal in augustus beklonken. 'Ik wist al heel lang dat Ajax interesse in me had', laat de verdediger weten. 'Maar er was alleen geïnformeerd, er lag nog geen officieel voorstel van Ajax. Er waren ook andere clubs geïnteresseerd. Dus wachtte ik af. De competitie was al bezig, ik was gemotiveerd en richtte me alleen op América. Op een dag wilde mijn manager en Edson me spreken. Edson zei dat ze naar me gevraagd hadden. Ik heb dezelfde manager als Edson, dus hij ging weer in gesprek met Ajax, Vanaf dat moment duurde het nog een week of twee. De twee moeilijkste weken uit mijn leven', geeft de Mexicaan toe.

'Ze wilden me hebben, deden een voorstel, maar bereikten geen akkoord', vervolgt Sánchez. 'Ze zochten nog een andere optie voor als het met mij niet doorging. Er lag heel veel druk op. Gelukkig mocht ik komen, maar het waren twee moeilijke weken. Ik sliep er niet van. Het bleef maar malen in mijn hoofd. ik sprak Edson wel twee keer per dag om te horen of er schot in de zaak zat en of de trainer naar me vroeg. Toen ik de kans kreeg om hierheen te komen en mijn contract moest tekenen, was ik gelukkig en zat ik weer een stuk beter in mijn vel.'

'Ik was kapot, want ik had nee te horen gekregen'

Uiteindelijk scheelde het niet veel of de transfer was niet doorgegaan, weet Sánchez. Dit had ook invloed op zijn familie. 'Ik zat helemaal stuk. Al mijn teamgenoten bij Club América waren al weg en ik wachtte op mijn familie. Het was de laatste dag, erop of eronder. Ajax had al veel druk uitgeoefend en had die dag als deadline gesteld. Anders moesten ze voor een ander kiezen. Ik was kapot, want ik had nee te horen gekregen. Mijn famile was erbij en mijn moeder en mijn vrouw zagen al aan mijn gezicht dat het niet goed was. Ze huilden allebei, ze wisten al dat er iets niet in orde was. Toen ze dichterbij kwamen, begon ik te vertellen en barstte ook ik in tranen uit.'

Uiteindelijk kreeg Sánchez dan toch het bevestigende antwoord dat de transfer rond was gekomen. 'Een half uur later belde mijn manager. Ze zeiden: we hebben een akkoord, je bent Ajacied. Ik moest weer huilen en ik ging meteen weer naar mijn familie toe om het te vertellen. Toen stonden we allemaal weer te huilen in het krachthonk van de club', besluit de Mexicaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.