Rulli mag zich na dit seizoen bij Argentijnse ploeg melden voor oefeninterlands

door NielsOpdam 11

Bron Argentijnse voetbalbond

Rulli mag zich na dit seizoen bij Argentijnse ploeg melden voor oefeninterlands

door NielsOpdam 11

Bron Argentijnse voetbalbond

Laatst geüpdatet

Gerónimo Rulli mag zich na het huidige seizoen bij het nationale elftal van Argentinië melden. Dat meldt de Argentijnse voetbalbond zaterdag op Twitter. De Ajax-doelman zit vaker bij de selectie, want Rulli behoorde eind vorig jaar ook tot de groep die wereldkampioen werd.

De Argentijnse nationale ploeg speelt in juni nog twee oefenwedstrijden. Op 15 juni speelt de regerend wereldkampioen tegen Australië. Vier dagen later, op 19 juni, is Indonesië de tegenstander voor het elftal van Rulli. Naast de Ajax-doelman is ook PSV-keeper Walter Benítez opgeroepen voor de komende oefeninterlands. Hij zit voor het eerst bij de selectie van de nationale ploeg.

Verder zit oud-Ajacied Nicolás Tagliafico ook bij de selectie van de Argentijnse ploeg. De linksachter van Olympique Lyon is niet de enige ex-Ajacied, want ook Lucas Ocampos is door bondscoach Lionel Scaloni opgeroepen voor de oefenduels. Lisandro Martínez ontbreekt vanwege een voetblessure in de Argentijnse selectie.

Rulli speelde vier interlands voor Argentinië

Rulli speelde tot nu toe vier wedstrijden in het Argentijnse elftal. In 2018 kwam hij in actie tijdens oefenwedstrijden tegen Guatemala (0-3 winst) en Mexico (2-0 winst). In maart 2022 speelde hij tijdens het WK-kwalificatieduel met Ecuador (1-1). Daarnaast mocht hij in september 2022 meedoen tijdens het oefenduel met Honduras (3-0 winst). De Ajacied kwam vier keer in actie voor Argentinië en is dus nog ongeslagen.

Denk jij dat Ajax de Eredivisie alsnog eindigt als nummer twee?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.