Rondom Ajax: Rulli doet mee met opvallend juichgebaar Martínez

door Timo Suur 203

Bron AS

Rondom Ajax: Rulli doet mee met opvallend juichgebaar Martínez

door Timo Suur 203

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Rulli doet mee met opvallend juichgebaar van Martínez

Ajax-keeper Gerónimo Rulli deed donderdagnacht mee met het imiteren van het opmerkelijke juichgebaar van Emiliano Martínez, zo is te zien op beelden van TyC Sports. Laatstgenoemde had een opmerkelijke manier van juichen, nadat hij tot beste keeper van het WK 2022 werd gekroond. Naast Rulli en Martínez deden ook Germán Pezzella, Guido Rodríguez en Marcos Acuña het opvallende gebaar nog een keer voor eigen publiek. De Argentijnen namen het - voor de eerste keer na het wereldkampioenschap in eigen land - op tegen Panama. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de regerend wereldkampioenen. Rulli bleef de hele wedstrijd op de bank.

KNVB introduceert eet- en drinkpauze tijdens ramadan

De KNVB introduceert een eet -en drinkpauze voor voetballers die meedoen met de ramadan, zo schrijft de NOS. Als de zon komende maand tijdens een Eredivisie- of eerstedivisiewedstrijd onder gaat, dan kan de scheidsrechter de wedstrijd even stil leggen. Arbiters zullen de duels kort stil leggen op 'het eerstvolgende beschikbare moment na zonsondergang (bij een overtreding, ingooi, achterbal etc.)', schrijft het medium. Na de pauze wordt de wedstrijd zo snel mogelijk hervat. Het tijdelijk stilleggen van een duel gebeurt alleen als er minimaal één speler op het veld staat die meedoet aan de ramadan. Ajax - FC Emmen is voor de Amsterdammers het enige duel dat plaatsvindt als de zon achter de horizon verdwijnt of net verdwenen is.

Thuisduel met Fortuna Sittard krijgt een nieuw tijdstip

Het thuisduel van Ajax met Fortuna Sittard heeft een nieuw tijdstip gekregen. Het duel op zondag 9 april zou aanvankelijk om 14.30 uur beginnen, maar is door de KNVB verzet naar 16.45 uur, zo meldt de KNVB. De competitiewedstrijd tussen AZ en Sparta Rotterdam is op verzoek van AZ verplaatst van zondag 9 naar zaterdag 8 april. Op deze manier heeft AZ meer voorbereidingstijd richting de Conference League-wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Als gevolg van deze wijziging is het duel van Ajax dus verzet qua tijd.

Tadić en Kökcü geven elkaar geen hand voorafgaand aan De Klassieker

Aanvoerders Dusan Tadić en Orkun Kökcü gaven elkaar geen hand voorafgaand aan De Klassieker, zo is terug te zien op beelden van ESPN. Scheidsrechter Danny Makkelie werd in eerste instantie ook overgeslagen door de aanvoerder van Feyenoord, maar kreeg uiteindelijk alsnog een hand. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord eindigde in een 2-3 overwinning voor de Rotterdammers en zodoende lijken de Amsterdammers uitgeschakeld in de titelrace. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is nu zes punten met nog acht wedstrijden te spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.